Αγορεύει για μετριασμό της ποινής του ο Ρίκκος μετά το «ένοχος»

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου αναμένεται να βρεθεί και πάλι στις 11 το πρωί ο τέως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου ο οποίος κρίθηκε ένοχος στα αδικήματα που αντιμετώπιζε τα οποία ήταν δεκασμός δημόσιου λειτουργού, δωροληψίαςοικείων αξιωματούχων, συναλλαγές  με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, και  κατάχρηση εξουσίας.

Κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία που κράτησε περίπου 9 ώρες, το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι ο κατηγορούμενος δεν «έπεισε, έπεσε σε αντιφάσεις και αμηχανία. Δεν έδινε άμεσες απαντήσεις και προσπαθούσε να αποπροσανατολίσει» ενώ έκρινε αξιόπιστη την μαρτυρία του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη που κατέθεσε ως μάρτυρας και όπως αναφέρθηκε «ο Γενικός Εισαγγελέας αναφέρθηκε αμερόληπτα στα γεγονότα».

Σε ότι αφορά τους συγκατηγορούμενους του, των δικηγόρων Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ το δικαστήριο αποφάσισε πως είναι επίσης ένοχοι.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων αναμένεται σήμερα να αγορεύσουν για μετριασμό της ποινής τους και ακολούθως θα οριστεί ημερομηνία για να τους επιβληθεί ποινή.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων που επισύρουν ποινή φυλάκισης μέχρι και εφτά χρόνια.

Η εκδίκαση της υπόθεσης άρχισε το Σεπτέμβριο του 2015, ενώ είχε προηγηθεί η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις 24/09/2015 για απόλυση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου από τα καθήκοντά του ως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

 

Δειτε Επισης

Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Πεδίο μάχης το UCLA-Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών
Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι
Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους
Βανδάλισαν το Δημοτικό Σχολείο Σταυρού-«Απουσία φρούρησης, ζημιές χιλιάδων ευρώ» (pic)