Εν αναμονή της νεκροτομής στον Χατζησάββα – Θα δείξει το φονικό όπλο

Την νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του δολοφονηθέντα Κυριάκου Χατζησάββα που θα διενεργηθεί αύριο από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα, αναμένουν οι ανακριτές της υπόθεσης οι οποίοι εκτιμούν ότι θα τους οδηγήσει στον τύπο όπλου που χρησιμοποίησε ο εκτελεστής.

 Η οικογένεια του 47χρονου, έδωσε τη συγκατάθεση της για να αποσυνδεθεί από τη μηχανική υποστήριξη ο Χατζησάββας που δεν είχε ελπίδες για ζωή και για να δωριστούν τα όργανα του.

 

 

Την ίδια ώρα οι ανακριτές περνούν από κόσκινο τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που έχουν στα χέρια τους από την περιοχή, ελπίζοντας ότι θα προκύψουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητα του δράστη.

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν προκύπτει οτιδήποτε, και ως εκ τούτου όσα περνάνε οι μέρες τόσο ποιο πολύ εξανεμίζονται οι ελπίδες για σύλληψη του επαγγελματία εκτελεστή αφού επικρατέστερο σενάριο, να έφθασε στην Κύπρο, να διέπραξε τη δολοφονία και ήδη να έχει διαφύγει.

Οι αρχές εκτιμούν ότι ο δολοφόνος πέρασε από τα κατεχόμενα, για αυτό και διεξάγονται έρευνες στα οδοφράγματα ενώ από ανάκριση συνεχίζουν να περνούν διάφορα πρόσωπά με τα οποία ενδεχομένως να είχε ανοιχτούς λογαριασμούς ή πρόσωπα από το περιβάλλον του που μπορεί να γνωρίζουν οτιδήποτε που τους εκμυστηρεύτηκε το θύμα.

Επίσης διερευνάται κατά πόσο το όχημα που τυλίχθηκε στις φλόγες το βράδυ της Παρασκευής στην Αγία Νάπα, μια μέρα πριν τη δολοφονία, και είχε δηλωθεί ως κλοπιμαίο, να έχει οποιαδήποτε σχέση με την ενέδρα στον Χατζησάββα.

Επιπρόσθετα, οι ανακριτές διερευνούν πληροφορίες που φέρουν συγκεκριμένο πρόσωπο να παρακολουθούσε το θύμα τις τελευταίες ημέρες, χωρίς επίσης να προκύπτει μέχρι στιγμής οτιδήποτε, ενώ στο επίκεντρο της αστυνομίας είναι και ο ξυλοδαρμός του θύματος, για τον οποίο είχε συλληφθεί πρόσωπο το οποίο ενεπλάκη στο τετραπλό φονικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χατζησάββας δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι από μακρινή απόσταση ενώ ο εκτελεστής δεν άφησε ίχνος πίσω του.

 

 

Η πρώτη ενέδρα το 2000…

Στις 27 Δεκεμβρίου, δυο μέρες μετά τα Χριστούγεννα της νέας χιλιετίας, ο Κυριάκος Χατζησάββας ήταν οδηγός οχήματος στο οποίο επέβαιναν  ο Σ.Α και Χρίστος Τζιακουρής.

Ο εκτελεστής τους είχε στήσει καρτέρι έξω από σωματείο Ε.Ν.Α.Ο στην περιοχή Αγίων Ομολογητών στη Λευκωσία.

Σε κάποια στιγμή άνοιξε πυρ εναντίον τους με αποτέλεσμα ο Αιμιλίου και ο Τζακουρής να τραυματιστούν θανάσιμα από τις σφαίρες ενώ από τα πυρά γλίτωσε από θαύμα ο Χατζησάββας ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά.

Ακολούθως ο εκτελεστής χάθηκε μέσα στο σκότος.
 

Η δεύτερη ενέδρα…

Στις 21 Ιουνίου 2008, ο Κυριάκος Χατζησάββας έπεσε θύμα νέας απόπειρας δολοφονίας εναντίον του, έξω από το καμπαρέ Οθέλλος στην Αγία Νάπα.

Ο 37χρονος τότε, βρισκόταν μαζί με άλλους δυο και έπαιζαν τάβλι.

Γύρω στις 1μιση τα ξημερώματα, δυο πρόσωπα που επέβαιναν σε σκούτερ και έφεραν κράνη τους προσέγγισαν, και στη συνέχεια ο συνεπιβάτης αφού πλησίασε τον Χατζησάββα, άρχισε να τον πυροβολεί.  Ωστόσο ο Χατζησάββας γλίτωσε από θαύμα, αν και τραυματίστηκε, παρά τις 7 σφαίρες που δέχθηκε.  
 

Η τρίτη και μοιραία ενέδρα…

Δέκα χρόνια μετά την απόπειρα δολοφονίας του, ο πρώην ιδιοκτήτης καμπαρέ βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο εκτελεστών, χωρίς να σημαίνει ότι το συμβόλαιο θανάτου του, γράφτηκε από τους ίδιους ηθικούς αυτουργούς.

Δυο μέρες μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Τουρκία, επαγγελματίας δολοφόνος στήνει καρτέρι στον Χατζησάββα.

Γύρω στις 3 και 40, ο 47χρονος σταθμεύει το όχημα του στον χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας όπου διέμενε.
Τότε ο εκτελεστής πάτησε την σκανδάλη και μια σφαίρα καρφώνει στο δεξί μέρος της κεφαλής του Χατζησάββα με αποτέλεσμα να σωριαστεί στο έδαφος.

Τέσσερεις μέρες μετά την ενέδρα, οι ιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρός και έτσι η οικογένεια του συμφώνησε όπως αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα και δωριστούν τα όργανα του.

 

 

Δειτε Επισης

Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη
Επεισοδιακή καταδίωξη καταζητούμενου στη Λεμεσό-Τον τσάκωσαν με παράνομο 32χρονο και με ναρκωτικά
Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα και τεκμήρια για τον εντοπισμό των βάνδαλων των γηπέδων Απόλλωνα και ΑΕΛ