Έγιναν μύλος με τα μπλε, τα κόκκινα και τα μαύρα γράμματα

«Η διαχείριση του εθνικού μας προβλήματος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αποτελεί αντικείμενο διαστρέβλωσης και προεκλογικής προπαγάνδας από το εκλογικό επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου, ειδικά μάλιστα την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιεί διεθνή εκστρατεία με επίκεντρο το Κυπριακό», τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
 
 Όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, μετά την τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου δόθηκε στα μέλη του Σώματος τρίπτυχο με τις συγκλίσεις και αποκλίσεις που καταγράφηκαν στις διαπραγματεύσεις ημερομηνίας 15 Μαρτίου 2017.
 
Στο έγγραφο αυτό, συνεχίζει ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, το οποίο κατέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ρητώς, με μπλε γράμματα ως θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς, αναφέρεται στις σελίδες 28 και 29, υπό τον τίτλο «Μεγάλες Αποκλίσεις» (Major Divergences), ότι:
 
  «… ο κάθε ηγέτης κατά την εφαρμογή της λύσης θα είναι ο τελικός υπεύθυνος για τους διορισμούς των μεταβατικών μελών των θεσμών και αξιωματούχων που θα προέρχονται από τη δική του κοινότητα».
 
«Αυτό που το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου χρεώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», υπογραμμίζει, «δεν είναι τίποτε άλλο παρά η τουρκική θέση, η οποία καταγράφεται με κόκκινα γράμματα στο ίδιο έγγραφο».
 
«Οι θέσεις που κατέθεσε η ελληνοκυπριακή πλευρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων περιγράφονται ολοκληρωμένα και με σαφήνεια στο έγγραφο με τίτλο «Entry into force» (έναρξη ισχύος της συμφωνίας) με ημερομηνία 1η Νοεμβρίου 2016.
 
Στο εν λόγω έγγραφο, ρητώς και πάλι καταγράφεται ως θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς ότι οι διορισμοί,  όχι μόνο θα γίνονται από τον ηγέτη της κάθε πλευράς  αλλά και μετά από διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις.
 
Συνεπώς τα όσα ισχυρίζεται το Εκλογικό Επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», ξεκαθαρίζει ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
 

Δειτε Επισης

Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»