Αν έχεις… Πίτι, διάβαινε! (vid, gallery)

Καλώς τα παιδιά, καλώς τα 3-0... Επαναλαμβάνοντας το σκορ της επιτυχίας της στο αντίστοιχο παιχνίδι του α' γύρου, η ΑΕΛ κατέβαλε 3-0 τον Άρη στο χρονικά τελευταίο παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής και έπιασε στη δεύτερη της βαθμολογίας την ΑΕΚ. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές αναδείχθηκε ο Πίτι, ο οποίος δημιούργησε όλα τα τέρματα της ομάδας του.
Το μπάσιμο της ΑΕΛ στο παιχνίδι ήταν καλύτερο: στο 6’ ο Ευσταθίου παρ’ ολίγον να πετύχει αυτογκόλ σε προσπάθεια απομάκρυνσης, στο 11’ η λόμπα του Φορτούνα σε τετ α τετ με τον Γιαννακόπουλο ήταν άστοχη, ενώ στο 17’ ο Σόστεντ ανέκοψε επικίνδυνο γύρισμα του Μπλάνκο. Ο Άρης απείλησε για πρώτη φορά στο 21’ με σουτ του Μάρτινς που πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Ρόμο, ενώ στο 25’ από ασίστ του Πίτι ο αμαρκάριστος Μπλάνκο δεν βρήκε στόχο.
Στην επόμενη επίθεση των γηπεδούχων ο Πίτι με υπέροχη πάσα βρήκε εντός περιοχής τον Σασί, ο οποίος κοντρόλαρε την μπάλα και με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 (26’). Η «ελαφρά ταξιαρχία» θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει πριν την ανάπαυλα, όμως το πλασέ του Μάρτινς πάνω από το σώμα του εξερχόμενου Ρόμο ανέκοψε προ της γραμμής ο Αϊρόσα (43’).



Η μπάλα έμελλε να τιμωρήσει τους (τύποις) φιλοξενούμενους γι’ αυτήν τη χαμένη ευκαιρία, καθώς η ΑΕΛ «χτύπησε» εις διπλούν στο ξεκίνημα της επανάληψης: από εκτέλεση φάουλ του Πίτι (και αποτυχία του Μαραγκουδάκη ν’ απομακρύνει) ο Λαφράνς πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με άψογο πλασέ πέτυχε το 2-0 (47’), ενώ από εκτέλεση κόρνερ και μπαλιά του Πίτι ο Τζούνιορ με κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-0 (53’). Για τον Γάλλο στόπερ ήταν το τέταρτο τέρμα στο πρωτάθλημα και το δεύτερο απέναντι στον Άρη, εις βάρος του οποίου είχε σκοράρει και στον α’ γύρο, ενώ για τον Τζούνιορ το τρίτο.
Η υπόθεση νίκη είχε κριθεί, το δοκάρι (63’) και ο Ρόμο (66’) δεν επέτρεψαν στον Σκούρτη να χριστεί σκόρερ και στο 68’ ο Άρης έμεινε με δέκα ένεκα (ορθής) αποβολής του Μάρτινς για βίαιο κι επικίνδυνο τάκλιν στον Φορτούνα. Ως το τέλος του αγώνα η ΑΕΛ απείλησε τρις (75’ Σασί, 90’ Μαύρου, 90’ Μέσκα), ο Άρης άπαξ (86’ Γιούσεφ), δίχως όμως να επιτευχθεί τέταρτο τέρμα στο παιχνίδι.
ΑΕΛ (4-2-3-1): Ρόμο - Αϊρόσα, Λαφράνς, Τζούνιορ, Φορτούνα - Νικολάου, Σοάρες (73’ Σαβανέ) - Μπλάνκο, Σάσι (80’ Ηλία), Μέσκα - Πίτι (82’ Μαύρου).
ΑΡΗΣ (4-2-3-1): Γιαννακόπουλος - Σόστεντ, Μενέντεθ, Ευσταθίου, Ράντου (46’ Γιούσεφ) - Θεοφίλου, Αουρέλιο - Παύλου (57’ Αντωνίου), Μάρτινς, Μαραγκουδάκης (72’ Γκερέρο) - Σκούρτης.