Σφοδρές μάχες Ισραήλ και Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο-Κλιμακώνεται η ένταση στην περιοχή

Το Ισραήλ εξαπέλυσε σφοδρούς βομβαρδισμούς στον νότιο Λίβανο και η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως εκτόξευσε ντρόουν με εκρηκτικά και ρουκέτες εναντίον ισραηλινών στόχων σήμερα, σε μια κλιμάκωση στους επτά μήνες εχθροπραξιών στην παραμεθόριο περιοχή.

Οι ισραηλινές επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι στον Λίβανο, έγινε γνωστό από πηγές ασφαλείας.

Ο πόλεμος μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ μαίνεται από τον Οκτώβριο παράλληλα με τη σύρραξη στη Γάζα, με αποτέλεσμα τον εκτοπισμό χιλιάδων ανθρώπων και στις δύο πλευρές των συνόρων και την αναζωπύρωση της ανησυχίας ενός μεγαλύτερου πολέμου μεταξύ των βαριά οπλισμένων αντιπάλων.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως έπληξε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές που ανήκουν στη στηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ σε τρεις περιοχές στον νότιο Λίβανο, περιλαμβανομένων περισσότερων από 20 πληγμάτων εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στην περιοχή Ράμιεχ.

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ έκανε γνωστό ότι εξαπέλυσε ντρόουν με εκρηκτικά εναντίον ενός αρχηγείου του στρατού στην παραμεθόριο πόλη του Ισραήλ Γιάρα και εκτόξευσε ρουκέτες Burkan εναντίον ενός στρατώνα στο Μπιράνιτ, μεταξύ των τουλάχιστον 10 επιθέσεων που ανακοίνωσε η οργάνωση σήμερα.

Ισραήλ: Πλήγματα σε 28 πόλεις στο Λίβανο

Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου μετέδωσε πως το Ισραήλ έπληξε 28 πόλεις και χωριά στον νότιο Λίβανο, ένα προπύργιο της Χεζμπολάχ. Δύο πηγές ασφαλείας στον Λίβανο ανέφεραν πως οι Ισραηλινοί χρησιμοποιούν ισχυρά πολεμοφόδια σε μια προφανή απόπειρα να πλήξουν τα υπόγεια καταφύγια της Χεζμπολάχ.

Ο ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε ότι κατέγραψε δευτερεύουσες εκρήξεις κατά τη διάρκεια της επίθεσης από το πυροβολικό του και μαχητικά αεροσκάφη στην περιοχή Ράμιεχ, κάτι που δείχνει πως υπήρχαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων στην περιοχή.

Ο εκτοπισμός περίπου 60.000 κατοίκων στο βόρειο Ισραήλ έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι εκκλήσεις εντός του Ισραήλ για την ανάληψη σθεναρότερης στρατιωτικής δράσης εναντίον της Χεζμπολάχ. Κατά μήκος των συνόρων στον Λίβανο, περίπου 90.000 άνθρωποι έχουν επίσης εκτοπιστεί εξαιτίας των ισραηλινών πληγμάτων.

Περισσότερα από 250 μέλη της Χεζμπολάχ και 75 άμαχοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο από τον Οκτώβριο, λένε πηγές στον Λίβανο. Στο Ισράηλ τουλάχιστον 20 άνθρωποι, στρατιώτες και άμαχοι, έχουν σκοτωθεί.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Μαζική διακοπή ρεύματος σε βαλκανικές χώρες εν μέσω καύσωνα
Politico: Τι να περιμένουμε από μια πιθανή Κυβέρνηση Λεπέν στη Γαλλία
Αλλάζουν οι ισορροπίες στο EK-Οι Φιλελεύθεροι του Μακρόν είναι πλέον 4η δύναμη, 3ο το ECR της Μελόνι
Η Iσπανία καταργεί το ΦΠΑ στο ελαιόλαδο για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια
Σ. Κυριακίδου: Iστορική ευκαιρία εξάλειψης καρκίνου τραχήλου της μήτρας η συμφωνία για εμβολιασμούς
Κρεμλίνο σε ΗΠΑ: Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά να συζητήσουμε για την εμπλοκή σας γύρω από την Ουκρανία
Προειδοποιεί ο ΟΗΕ-«Ο Λίβανος δεν μπορεί να γίνει άλλη μια Γάζα»
Η Αρμενία αναγνώρισε το κράτος της Παλαιστίνης
Ρεκόρ ωρών με αρνητικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας καταγράφει το 2024 η Ευρώπη
Αίτηση διαζυγίου και ασφαλιστικά μέτρα για την επιμέλεια της κόρης τους καταθέτει η σύζυγος του Λύτρα