Μέι προς Αναστασιάδη: Για λύση χρειάζεται ευελιξία από όλες τις πλευρές

Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι η κυβέρνησή της θα εξακολουθήσει να στηρίζει με όποιον τρόπο μπορεί τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το απόγευμα της Κυριακής.
 
Σε μήνυμά του στο τουίτερ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης έγραψε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία του Νίκου Αναστασιάδη και της Τερέζα Μέι αφορούσε την Διάσκεψη για την Κύπρο αλλά και το Brexit.
 
Κατά τη συζήτησή τους, η κα Μέι επανέλαβε τη βρετανική θέση ότι οι διαπραγματεύσεις απαιτούν ευελιξία από όλες τις πλευρές.  
 
Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες «συζήτησαν τις νεότερες εξελίξεις στις συνεχιζόμενες συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού και την ιστορική ευκαιρία για να επιλυθεί αυτή η μακροχρόνια διένεξη».  
 
Όπως συμπλήρωσε η εκπρόσωπος, «συζήτησαν την ανάγκη για ηγετική στάση και ευελιξία από όλες τις πλευρές και η Πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει να επιτευχθεί μία επιτυχής διευθέτηση».

Δειτε Επισης

Τη βούληση για ενίσχυση διμερούς συνεργασίας εξέφρασε ο Χριστοδουλίδης στον Πρόεδρο του Λιβάνου
«Σκότωνα τα παιδιά με τα χέρια, γιατί έβγαινα εκτός εαυτού, θόλωνα»-Τι είπε στην ομολογία της η Μουρτζούκου
Αίτημα αλλαγής συνθηκών κράτησης Αϊκούτ υποβλήθηκε στο Κακουργιοδικείο
Διοργάνωσε ανοιχτή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τα ναρκωτικά ο ΔΗΣΥ-Κάλεσμα για εθνικό διάλογο
Σκληρή επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για την απόφαση Αγγελίδη-«Ανίερη παρέα με Ειρήνη και Οδυσσέα, στρατηγική διάλυσης»
Αφίχθηκε στο Προεδρικό ο Τζοζέφ Αούν-Σε εξέλιξη κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Χριστοδουλίδη
Ομολόγησε τις δολοφονίες βρεφών η Μουρτζούκου-«Όταν τσακωνόμουν με τη μάνα μου, ήθελα να κάνω κακό»
Συνελήφθη αστυνομικός για επίθεση, απειλές και παρενοχλητική παρακολούθηση
Κατασχέθηκαν πάνω από 1.000 «μαϊμού» Labubu-Εντοπίστηκαν σε οκτώ καταστήματα
Μαχαιρωμένο σε πολυθρόνα εντοπίστηκε το θύμα του φονικού-Στο διπλανό δωμάτιο η μητέρα του πατροκτόνου