«Χ»αμένες και οι δύο! (vid, gallery)

Δίχως νικητή ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA. Στην πρώτη αναμέτρηση μετά την επιστροφή του Ανδρέα Παντελή η Ανόρθωση βρέθηκε να ηττάται 2-0 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» από την Ομόνοια, κατάφερε όμως να ανακάμψει και να φτάσει στην ισοφάριση. Η δίκαιη βάσει της εικόνας του αγώνα ισοπαλία απειλεί και τις δύο ομάδες με απώλεια περαιτέρω εδάφους στη διεκδίκηση των στόχων τους.
Για τους «πράσινους», οι οποίοι εμφανίστηκαν με σύστημα 4-3-3, κορυφαίος ήταν ο Χριστοφή (σ.σ. έφτιαξε το πρώτο γκολ, σημείωσε το δεύτερο), ενώ η «Κυρία» σκόραρε και τα δύο τέρματά της με στημένες μπάλες (φάουλ).
 
Γκολ με το καλησπέρα
Το «τριφύλλι» ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη επίθεσή του στο παιχνίδι: ο Χριστοφή πήρε την μπάλα πίσω από τη μεσαία γραμμή, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και την κατάλληλη στιγμή έδωσε την ασίστ για τον Μαργκάσα που μπήκε στην περιοχή και με αριστερό πλασέ άνοιξε το σκορ με τη συμπλήρωση 100 δευτερολέπτων.
Η Ανόρθωση δεν έδειξε να πτοείται, έβαλε πίεση στην αντίπαλη άμυνα, αλλά η πιο αξιόλογη φάση της ήρθε στο 12’ μετά από μια εκτέλεση κόρνερ (σ.σ. ο Καρλίτος ανέκοψε προ της γραμμής το εντός μικρής περιοχής σουτ του Βίκτορ). Η Ομόνοια είχε στην κόντρα δύο εξαιρετικές ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν μετέτρεψαν σε γκολ οι Ντάρμπισαϊαρ (23’) και Χριστοφή (30’).


 
Έγινε της… κεφαλιάς!
Η επανάληψη ξεκίνησε με καθυστέρηση (ένεκα εισόδου οπαδών στον αγωνιστικό χώρο) και με μια χαμένη ευκαιρία για την οικοδέσποινα (47’ Καλδερόν), αλλά συνεχίστηκε με μια κλασική ευκαιρία των φιλοξενουμένων, αφού στο 54’ από σέντρα του Χριστοφή η κεφαλιά του αμαρκάριστου Όρσουλιτς κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.
Στην επόμενη ευκαιρία, ωστόσο, το «τριφύλλι» διεύρυνε το προβάδισμά του: στο 65’ από κεφαλιά του Καλδερόν η μπάλα έφτασε στον Ντάρμπισαϊαρ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, σέντραρε για τον επερχόμενο Χριστοφή κι εκείνος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι κι από εκεί στο βάθος της εστίας του Κόπριβετς.
Η πρώτη απάντηση της Ανόρθωσης ήλθε στο 70’ με τον Βίκτορ, ο οποίος με κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Κολούνγκα νίκησε τον Παναγή για το 1-2. Η δεύτερη απάντηση ακολούθησε στο 78’, όταν εκ νέου από εκτέλεση φάουλ του Κολούνγκα ο Καλδερόν πετάχτηκε ανάμεσα σε Φλορέσκου και Καρλίτος και με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ομόνοιας.
Ο Κάρβερ αντέδρασε ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Κλέιτον και Κύπρου, ώστε να τονώσει επιθετικά την ομάδα του, η οποία στο 93’ είχε μεγάλη ευκαιρία για το 2-3, όμως ο Κόπριβετς με σπουδαία επέμβαση απέκρουσε την καρφωτή κεφαλιά του αμαρκάριστου Χριστοφή.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (4-1-4-1): Κόπριβετς - Καλδερόν, Αγουιλάρ, Ερέρο, Σάντος - Βίκτορ - Γκάμπριελ, Σιβού, Οικονομίδης (61’ Κολούνγκα), Καλό - Γκονσάλβες.
ΟΜΟΝΟΙΑ (4-3-3): Παναγή - Παναγιώτου, Όρσουλιτς, Βύντρα, Καρλίτος - Κατελάρης - Φλορέσκου, (83’ Κλέιτον) Μαργκάσα - Χριστοφή, Ντάρμπισαϊαρ, Σέρινταν (90’ Κύπρου).