Πρόκριση με ισπανική υπογραφή!

Τέσσερις μέρες μετά την ήττα από τον Απόλλωνα στο τοπικό ντέρμπι η ΑΕΛ επικράτησε 2-0 στο «Τσίρειο» του συμπολίτη Άρη, απλοποίησε με μεγάλο βαθμό την αποστολή της εν όψει του επαναληπτικού (25/1) και πρακτικά νομιμοποιείται να κάνει ήδη σχέδια για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Coca Cola.
 
Δοκάρι και πέναλτι
Η «ελαφρά ταξιαρχία» πιστώθηκε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για γκολ, όμως το φάουλ του Αουρέλιο σταμάτησε στο δοκάρι του Ρόμο (13’). Η ΑΕΛ δημιούργησε τρεις αξιόλογες φάσεις (16’, 38’ Σαβανέ, 20’ Γεωργιάδης), προτού κερδίσει πέναλτι σε ανατροπή του Μπουένο από τον Γκολτς (45’). Από τα 11 βήματα ο Αρουαμπαρένα άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου 45+4’).
 
Αποβολή και γκολ
Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε σε πολύ χαμηλό ρυθμό, καθώς η ΑΕΛ αναλώθηκε σε διαχείριση του προβαδίσματός της, ενώ ο Άρης έδειξε αδυναμία ν’ ανεβάσει στροφές. Σαβανέ (59’) και Αντωνίου (70’) πλησίασαν στην επίτευξη ενός τέρματος, δίχως όμως να το πετύχουν.
Στο 83’ ο νεοεισελθών Κυριάκου δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα (εντός 14’) και αποβλήθηκε, ωστόσο δύο λεπτά αργότερα σε κόντρα επίθεση ο Γεωργιάδης έβγαλε υπέροχη μπαλιά στον Πίτι, ο οποίος συνέκλινε, απέφυγε δύο αντιπάλους και μ’ ευθύβολο σουτ νίκησε τον Γκολτς (σ.σ. φέρει σημαντική ευθύνη) για το τελικό 2-0 και συνάμα το πρώτο του γκολ στην Κύπρο.
 

ΑΕΛ (4-2-3-1): Ρόμο - Αϊρόσα (46’ Κυριάκου), Τζούνιορ, Σιέλης, Μπαμπάνκο - Σοάρες, Νικολάου - Σαβανέ, Μπουένο (57’ Πίτι), Γεωργιάδης - Αρουαμπαρένα (77’ Ουέλινγκτον).
ΑΡΗΣ (4-2-3-1): Γκολτς - Ράντου, Θεοφίλου, Βέλνα, Ευσταθίου - Μάρτινς (58’ Γιούσεφ), Αουρέλιο - Παναγή (85’ Μαρτσάκης), Αντωνίου, Μαραγκουδάκης - Σκούρτης (71’ Παύλου).