Με κλείσιμο σχολείων προειδοποιούν οι οργανωμένοι γονείς

Οι οργανωμένοι γονείς κάλεσαν σήμερα το Υπουργείο Παιδείας να δώσει δείγματα καλής θέλησης για αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στη μέση εκπαίδευση, προειδοποιώντας με λήψη δυναμικών μέτρων, ακόμα και με κλείσιμο των σχολείων.
 
Σε σημερινή διάσκεψη Τύπου, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Πέτρος Κουλέρμου μίλησε για χρόνια και «φλέγοντα προβλήματα που ταλανίζουν την παιδεία» και ζήτησε εναρμόνιση του εκπαιδευτικού συστήματος της Κύπρου με τα ευρωπαϊκά πρότυπα εκπαίδευσης.
 
«Θα δώσουμε το χρόνο στον κ. Υπουργό να αποδείξει ότι λαμβάνει υπόψην τις ανησυχίες των γονιών και να αλλάξει αποφάσεις. Ελπίζουμε ότι σε ένα μήνα από σήμερα θα έχουμε δείγματα καλής θέλησης, διαφορετικά θα αναγκαστούμε, παρόλο που δεν το θέλουμε, να προχωρήσουμε σε δυναμικά μέτρα, όπως ακόμα και το κλείσιμο των σχολείων», προειδοποίησε ο κ. Κουλέρμου.
 
Κατήγγειλε πως το Υπουργείο Παιδείας «υπαναχωρεί από προαναγγελθείσες θέσεις και πολιτικές υποκύπτοντας σε εκβιασμούς των εκπαιδευτικών οργανώσεων ή κάνοντας εκπτώσεις», αναφέροντας πως μετά από πολλές συναντήσεις με το Υπουργείο «πήραμε πολλές υποσχέσεις. Κάποιες υλοποιήθηκαν, για κάποιες αναμένουμε και δυστυχώς για κάποιες δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι ότι θα υλοποιηθούν».
 
Την ίδια ώρα εξέφρασε απογοήτευση και προς την οργάνωση των καθηγητών. «Αναμέναμε ότι θα στέκονταν στο ύψος των περιστάσεων που υπαγορεύει το λειτούργημά τους και θα ζητούσαν οι ίδιοι τις αλλαγές σε προγράμματα που αποδεδειγμένα δεν πρόσφεραν τίποτε στα παιδιά μας. Αναμέναμε ότι θα έπρεπε να ήταν οι πρώτοι που θα συνέβαλλαν στην απομάκρυνση των ανεπαρκών καθηγητών από τις σχολικές αίθουσες. Μια μικρή μερίδα καθηγητών αμαυρώνει τον κλάδο τους και πλήττει το αξιέπαινο έργο πολλών».
 
ΚΥΠΕ
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που 33χρονος προσπαθεί να αρπάξει παιδιά σε δημοτικό σχολείο στο Κολοράντο
ΒΙΝΤΕΟ: Νέα επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό-Δεκάδες τραυματίες
Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία, παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Ο καιρός μέχρι την Κυριακή
Απάτη σε βάρος 83χρονης-Της απέσπασαν 650 ευρώ για δήθεν χειρουργείο του εγγονού της
Οι ιδιαιτερότητες των εκλογών της Λευκωσίας-Οι επιλογές, οι συμμαχίες και οι εκτιμήσεις
«Υπάρχει αρκετή φτώχεια και δεν φαίνεται»-Πέραν των χίλιων πακέτων στα χέρια άπορων οικογενειών
Στον Λίβανο με δώρα και ελπίδα για κλείσιμο της στρόφιγγας των ροών Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν
«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία