Λευκωσία και Πεκίνο οριοθετούν προτεραιότητες συνεργασίας στον τομέα των υποδομών

Τις προτεραιότητες στη συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Κίνας συζήτησαν το πρωί στη Λευκωσία ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης και ο Υφυπουργός Εμπορίου της Κίνας Zhang Xiangchen, με έμφαση στον τομέα των υποδομών σε οδικό δίκτυο, αεροδρόμιο και λιμάνι.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, στο Υπουργείο Μεταφορών, ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι «η Κύπρος προσφέρει ευκαιρίες για κινέζικες εταιρίες και επενδύσεις». Όπως είπε, συζήτησαν με τον Υφυπουργό μια σειρά από πιθανούς τομείς συνεργασίας, με έμφαση στις υποδομές.

Ο Υπουργός εξέφρασε παράλληλα τη στήριξη της Λευκωσίας στην πρωτοβουλία της Κίνας «Μία Ζώνη, ένας Δρόμος», το επενδυτικό πρόγραμμα οικονομικής διπλωματίας που εξήγγειλε το Πεκίνο, με στόχο την αναβίωση του «Δρόμου του Μεταξιού».

Από την πλευρά του ο Zhang Xiangchen είπε ότι «εντόπισαν αρκετές προτεραιότητες για μελλοντική συνεργασία», οι οποίες περιλαμβάνουν το οδικό δίκτυο, το αεροδρόμιο και το λιμάνι, καθώς και τον κατασκευαστικό τομέα και τις υπηρεσίες. «Θα ενθαρρύνουμε τις επιχειρήσεις μας να δώσουν συνέχεια στις εργασίες» πρόσθεσε.

Ο Κινέζος Υφυπουργός χαρακτήρισε παράλληλα καλή τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς των μεταφορών, επικοινωνιών και έργων κατά το τρέχον έτος, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση της κινεζικής Κυβέρνησης για τη στήριξη της Κύπρου στην πρωτοβουλία «Μία Ζώνη, ένας Δρόμος».

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά τη συνάντησή τους οι δυο πλευρές συζήτησαν θέματα συνεργασίας σε σχέση με το παλιό αεροδρόμιο της Λάρνακας, υποστηρικτικές υπηρεσίες στις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο λιμάνι της Λεμεσού, τη διενέργεια πτήσεων μεταξύ Κύπρου και Κίνας από την εταιρεία "Cobalt" και άλλα έργα υποδομής.
 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της σε ορεινή κοινότητα περιμένοντας το ασθενοφόρο
Υπ. Γεωργίας: Εξετάζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο φάκελος ροδοστάγματος Αγρού ως ΠΠΓΕ
Νέο Νομικό Πλαίσιο Ελέγχου Εγκαταστάσεων Υγρών Πετρελαιοειδών
Α. Μιχαηλίδου: Κατά 100% η εργοδότηση αποφοίτων ΜΙΕΕΚ την τελευταία διετία
Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης, συστήνεται αποφυγή ανοικτών χώρων
Βροχές στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία
Πάνω από 280 υιοθεσίες στην Κύπρο μέσα σε πέντε χρόνια-Τριψήφιος ο αριθμός των αιτήσεων από το 2021
Καταγγελίες επιβατών για προβληματικά check-in, καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια
Μόνο το ένα τέταρτο των αιτητών ή κατόχων ασύλου εισφέρουν στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις
Άδικη απόφαση της Βουλής για περίθαλψη κρατικών υπαλλήλων καταγγέλλει η Ισότητα