Αποκαλυπτικό: Αδέσποτα έγιναν αγέλη και τρομοκρατούν τη Λευκωσία (φωτογραφίες)

Αγέλη μεγαλόσωμων και άγριων σκύλων, τρομοκρατεί την ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας, με τις τοπικές αρχές να αδυνατούν να τους συλλάβουν και τις κτηνιατρικές υπηρεσίες του κράτους να σφυρίζουν αδιάφορα στα καλέσματα για βοήθεια. Το πρωί η αγέλη κυκλοφορούσε σε κεντρικές περιοχές της Έγκωμης όπου και την εντόπισε ο φωτογράφος του ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online. 
 

Η ιστοσελίδα μας, έγινε δέκτης παραπόνων για τη συγκεκριμένη αγέλη, από κάτοικους του δήμου Έγκωμης. Όπως ανέφεραν πολίτες που επικοινώνησαν μαζί μας, η συγκεκριμένη αγέλη η οποία αποτελείται από μεγαλόσωμα σκυλιά, εμφανίζεται και εξαφανίζεται από την περιοχή του δήμου, ανενόχλητη. Εξήγησαν πως  στην προσπάθεια τους για εξασφάλιση τροφής, επιτέθηκαν τόσο σε κατοικίδια της περιοχής αλλά και  σε γάτους. Επιθέσεις, σύμφωνα με καταγγελίες, έγιναν και σε μοτοσικλετιστές αλλά και σε αυτοκίνητα, με τους πολίτες να θέτουν πλέον θέμα ασφάλειας εκφράζοντας ανησυχίες για τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων και κυρίως των παιδιών και όσων δεν θα μπορούν να αντιδράσουν σε μία επίθεση της αγέλης των σκύλων.
 
 


 
Αδυνατεί ο δήμος Έγκωμης
Επικοινωνήσαμε με το δήμο Έγκωμης με τον διευθυντή των υγειονομικών
υπηρεσιών του δήμου Χριστόδουλο Χριστοδούλου να σημειώνει πως το πρόβλημα δεν είναι πρόσφατο. Εξήγησε πως η συγκεκριμένη αγέλη μετακινείται από δήμο σε δήμο και μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει δυνατή η σύλληψη τους. Ο κ. Χριστοδούλου εξήγησε πως ο δήμος έκανε αρκετές φορές προσπάθειες με αυτοσχέδιες παγίδες ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα. Στόχος του δήμου σύμφωνα με τον διευθυντή των υγειονομικών υπηρεσιών είναι αρχικά η ασφάλεια των πολιτών και κατά δεύτερο να μην υπάρξει κίνδυνος για την υγεία των ζώων. Όπως είπε, εδώ και μέρες η συγκεκριμένη αγέλη δεν έχει εμφανιστεί ωστόσο εάν αυτό γίνει, ο δήμος ζήτησε τη βοήθεια ιδιώτη ειδικού ο οποίος να κληθεί να ανταποκριθεί άμεσα έτσι ώστε να γίνει εφικτή η μεταφορά τους στο καταφύγιο που διατηρούν οι δήμοι της μείζονος Λευκωσίας. Ο κ. Χριστοδούλου τόνισε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το θέμα των αδέσποτων σκύλων για το οποίο πρέπει να ληφθούν μέτρα. Ανέφερε πως ο δήμος Έγκωμης, προχώρησε στην αγορά ιδικού όπλου το οποίο χρησιμοποιείται για ύπνωση ζώων έτσι ώστε να γίνεται η μεταφορά τους με ασφάλεια, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έγινε δυνατή η εξασφάλιση της απαιτούμενης άδειας για χρησιμοποίηση του.

 


 
Αδιαφορία από κτηνιατρείο

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου, ο δήμος στράφηκε και προς τις κτηνιατρικές υπηρεσίες ζητώντας βοήθεια για το θέμα ωστόσο, μέχρι και σήμερα, δεν υπήρξε ανταπόκριση. Όπως είπε το κτηνιατρείο του κράτους θα έπρεπε να είχε τους τρόπους για να μπορεί να βοηθήσει σε τέτοιες περιπτώσεις. Όπως είπε, την τελευταία φορά κατά την οποία παρουσιάστηκε το πρόβλημα, ο δήμος με επιστολή του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, ζήτησε τη διεξαγωγή σύσκεψης με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος. Για άλλη μια φορά, όπως είπε, ανταποκρίθηκαν όλοι πλην του κτηνιατρείου. 

 

 

  

 

 

 
 

Δειτε Επισης

Συννεφιασμένο το σκηνικό του καιρού, αναμένονται βροχές και καταιγίδες το Πάσχα-Πέφτει η θερμοκρασία
Η αντίδραση των αγροτών μετά το χάσμα που προέκυψε από το «e-κοφίνι»-Ζητούν δημιουργία δημοπρατηρίου
Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας συμφωνεί με Μανιφέστο Mental Health Europe ενόψει Ευρωεκλογών
Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και οργανώσεις ενόψει Πάσχα
Εγκρίθηκαν 14 αιτήσεις για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων
Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Συνδικαλιστική ελευθερία στον στρατό ζητά η Ισότητα
Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Επιτροπής Δεοντολογίας Αθλητισμού και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Ελλάδας
Οδηγίες Ευαγγέλου να σταματήσει να αποκόπτεται το ΕΕΕ από γυναίκες στα καταφύγια