ΕΚΤΑΚΤΟ: Επεκτάθηκε στο κρατικό δάσος της Πάφου η πυρκαγιά-Ζητήθηκαν ενισχύσεις

Επεκτάθηκε στο κρατικό δάσος της Πάφου η πυρκαγιά που μαίνεται από το μεσημέρι στο χωριό Αργάκα  με την Πυροσβστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών και όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες να βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 14.41 και στη σκηνή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Δασών καθώς οι αδηφάγες φλόγες επεκτάθηκαν στο κρατικό δάσος. Αρχικά στη μάχη πυρόσβεσης ρίχθηκαν 4 πτητικά μέσα ενώ λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης  ζητήθηκε και η συνδρομή της Αστυνομίας και των Βρετανικών Βάσεων σε ελικόπτερα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκαν ενισχύσεις και από άλλες επαρχίες ενώ στην επιχείρηση συμμετέχει η εθνική φρουρά καθώς έχει τεθεί σε εφαρμογή το Εθνικό σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ αφού αυτή την στιγμή επιχειρούν τα 2 αεροπλάνα του Τμήματος Δασών, τα 2 μισθωμένα ελικόπτερα Φλόγα 1 & 2 2 ελικόπτερα της Αστυνομίας και 2 των Βρετανικών Βάσεων. Συντονίζει ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς. Στο επεισόδιο ανταποκρίθηκαν ο Διευθυντής Της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών.

Μέχρι στιγμής, η πυρκαγιά έκαψε έκταση μισού περίπου τετραγωνικού χιλιομέτρου ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και Πευκόδασος.

 

Στο έργο πυρόσβεσης συνδράμουν και οι κάτοικοι του χωριού με όποια μέσα μπορούν ενώ σύμφωνα με αρμόδια πηγή η οποία βρίσκεται εκεί, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και το έργο πυρόσβεσης δύσκολο καθώς, παρόλο που προς το παρόν δεν απειλούνται σπίτια, οι φλόγες "εισέβαλαν" στο κρατικό δάσος. 

 

 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας
Με γραπτές εξετάσεις οι διορισμοί σε κλίμακες Α9 και Α11-Τι αλλάζει μετά το ψήφισμα της Βουλής
Μεγαλύτερη του αναμενομένου η ανάπτυξη της οικονομίας στα κατεχόμενα το 2023
Αναβλήθηκε η αποχή στα έξι δημόσια σχολεία του Ύψωνα
Πράσινο Bουλής για προμήθεια και εγκατάσταση 400.000 έξυπνων μετρητών ηλεκτρισμού από τη CYTA
Έγκριση κανονισμών Φορέα προς ικανοποίηση ιδιοκτητών κατεχόμενης περιουσίας