Η πολιτική δίχως ηθική είναι άκυρη

Η πολιτική δίχως ηθική βάση αποδείχτηκε άκυρη: «Ένας λαός που αξιολογεί τα προνόμιά του πιο πάνω από τις αξίες του, σύντομα χάνει και τα δύο», είχε πει ο αρχηγός των συμμαχικών δυνάμεων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ (μετέπειτα Πρόεδρος των ΗΠΑ) και ακριβώς αυτό ζούμε, προσπαθώντας να ανατρέψουμε.

Η ηθική υπόσταση και το περιεχόμενο της συμπεριφοράς, δεν αφορά μόνο όσους ασκούν την πολιτική, αλλά αυτούς που την ορίζουν. Δηλαδή τη βάση που ψηφίζει όσους ασκούν την πολιτική αυτή, μόνο για το συμφέρον του πολίτη.

Η Κύπρος μας, περνά την περίοδο των προκλήσεών της. Βρισκόμαστε πάνω στη συνειδητοποίηση και λέχθηκε ήδη, ότι η οικονομική κρίση γεννήθηκε από την ηθική κρίση.

Αφενός, η νέα εποχή μιας διεθνούς σκακιέρας με τις πραγματικότητες όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί και με τη στρατηγική σημασία της Κύπρου να πρωταγωνιστεί με πέραν τους ενός άξονες (ο Ελευθέριος Βενιζέλος οριοθετούσε τα συμφέροντα της Ελλάδας ανάλογα με το πού βρίσκονταν τα συμφέροντα των ισχυρών) αλλά, κυρίως με τους θεσμούς που θα πρέπει να ενδυναμώνονται ακριβώς λόγω του εθνικού μας θέματος, ώστε να αποφεύγουμε την απελπισία και να ανοίγουμε δρόμο μέσα στο μέλλον μιας ανάστασης της πατρίδας μας. Οι αναχρονιστικές πρακτικές δεν είναι αρκετές και θα πρέπει όλοι - μα όλοι, να περάσουμε την όποια ιδεολογία μας, μέσα από μια συνθετική ιδεολογική προσέγγιση που να ενοποιεί τις δυνάμεις και τις κοινωνικές ομάδες σε έναν αποτελεσματικό αγώνα για τη σωτηρία μας.

Η πολιτική δίχως ηθική, είναι ακριβώς αυτή που απωθεί τους νέους μας από το μέλλον τους. Επειδή αυτοί ειδικά θα έπρεπε να ήταν παρόντες στην παραγωγή της πολιτικής τούτης. Οι νέοι άνθρωποι έχουν όραμα το οποίο πρέπει και να καταθέτουν αλλά και να εισακούεται. Έχουν την ευφυΐα να διατυπώνουν καθαρά τον λόγο τους και με σαφήνεια το όραμά τους. Είναι από την ηλικία τους δημιουργικοί και αναζητούν νέους δρόμους.
Τους οφείλουμε την ηθική μας. Για να έχουν θέση στον επαναπροσδιορισμό του αξιακού συστήματος του τόπου τους. Άλλωστε, πιο πολύ ανήκει σε αυτούς αυτός ο τόπος παρά σε εμάς.

Δεν έχουμε χρόνο.
Οφείλουμε να δώσουμε σύγχρονο νόημα στις αξίες και να αναλάβουμε τη μεγάλη μας ευθύνη σε ό,τι αφορά τον σεβασμό που οφείλουμε στους νέους ανθρώπους. 
Στην οικογένεια. Και στην πολιτική που ορίζεται «ως υπηρεσία για το συμφέρον του πολίτη».

Μπροστά στο αποδυναμωμένο «εγώ» το «εμείς» είναι η δυνατή απάντηση σε μια νέα πολιτική κουλτούρα όπου όλοι έχουμε ευθύνη να κτίσουμε και να επαληθεύουμε καθημερινά. Επειδή πολιτική δίχως ηθική, είναι πραγματικά άκυρη και άδεια από ανθρώπους.

Υποψήφια βουλευτής Λεμεσού του ΔΗΣΥ
 

Δειτε Επισης

Τι έχουμε και ποια Ευρώπη θέλουμε
Έστω και τώρα βοηθήστε τη μάνα να ησυχάσει και τον Θανάση να αναπαυθεί...
Δικαίωμα Κρατουμένων στην επανένταξη
Η Ποινική και Πειθαρχική ευθύνη των μελών της Αστυνομίας/Εθνικής φρουράς στην υπόθεση του Θανάση Νικολάου
Η Δικαίωση άργησε μια ολόκληρη ζωή...
Επιλογή για το μέλλον της Ευρώπης
Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα