Αιχμές Νίκου Νικολαίδη κατά Σιζόπουλου για υποψηφιότητα στη Λεμεσό

Για ειλημμένη, εδώ και καιρό απόφαση του Μαρίνου Σιζόπουλου για υποψηφιότητα του στη Λεμεσό, χωρίς σταυρό προτίμησης κάνει λόγο ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαΐδης, προσθέτοντας ότι η απόφαση αυτή «στην ουσία αποκλείει μια δική μου υποψηφιότητα στην ίδια επαρχία». 

Σύμφωνα με τον Νίκο Νικολαίδη, η απόφαση Σιζόπουλου «θέτει μια τυχόν υποψηφιότητα μου εκ των προτέρων εκτός κάθε πιθανότητας εκλογής και κατά συνέπεια καθιστά τη συμμετοχή μου στις εκλογές αναποτελεσματική και χωρίς την απαιτούμενη πειστικότητα και δυναμική».

Αυτούσια η ανακοίνωση Νικολαΐδη 

Ανακοίνωση Νίκου Νικολαΐδη, Βουλευτή Λεμεσού ΚΣ ΕΔΕΚ - 30/3/2016
 
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ανακοινώνοντας σήμερα το ψηφοδέλτιο του κινήματος, αποκάλυψε και την Επαρχία στην οποία θα είναι υποψήφιος. Την πρόθεση του για υποψηφιότητα στη Λεμεσό μου κοινοποίησε ο Μαρίνος Σιζόπουλος την περασμένη βδομάδα, στην πρώτη συνάντηση που είχαμε για θέματα ψηφοδελτίου Λεμεσού, η οποία πραγματοποιήθηκε 6 μήνες μετά την επιστολή μου με την οποία του ζητούσα μια τέτοια συνάντηση το συντομότερο.
 
Η ειλημμένη, εδώ και καιρό απόφαση του Μαρίνου Σιζόπουλου για υποψηφιότητα του στη Λεμεσό, χωρίς σταυρό προτίμησης, στην ουσία αποκλείει μια δική μου υποψηφιότητα στην ίδια επαρχία. Η απόφαση του αυτή θέτει μια τυχόν υποψηφιότητα μου εκ των προτέρων εκτός κάθε πιθανότητας εκλογής και κατά συνέπεια καθιστά τη συμμετοχή μου στις εκλογές αναποτελεσματική και χωρίς την απαιτούμενη πειστικότητα και δυναμική.  Εκφράζω τη λύπη μου γιατί με την απόφαση αυτή δεν μου δίνεται η ευκαιρία να δώσω ξανά τη μάχη των εκλογών και να βοηθήσω το κίνημα μας, όπως ήταν η επιθυμία μου. Η έκκληση του Προέδρου της ΕΔΕΚ να είμαι κάτω από αυτές τις συνθήκες υποψήφιος στη Λεμεσό, στερείται του τεκμηρίου της ειλικρίνειας γιατί δεν στηρίζεται από ανάλογες πράξεις. Πώς είναι δυνατόν να απευθύνεις σε κάποιον πρόσκληση για συμμετοχή, την ίδια ώρα που με τις αποφάσεις σου του κλείνεις την πόρτα. Το γεγονός δε ότι ο Μαρίνος Σιζόπουλος δεν αποδέχτηκε να είναι υποψήφιος με σταυρό προτίμησης είναι ακόμα μια απόδειξη ότι δεν ήθελε να αφήσει κανένα περιθώριο για μια δική μου υποψηφιότητα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η πολιτική και προσωπική μου αξιοπρέπεια δεν μου αφήνουν περιθώρια για διαφορετική στάση.
 
Προσπάθησα πολύ να καταλάβω τη λογική και τα κίνητρα αυτής της απόφασης του Προέδρου της ΕΔΕΚ. Γιατί ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ να προβαίνει, παραμονές εκλογών, σε κινήσεις αποκλεισμού, αντί σε κινήσεις ενότητας και συστράτευσης; Γιατί να θέλει να αποκλείσει από το ψηφοδέλτιο ένα Βουλευτή του κόμματος του,  που αν μη τι άλλο, έχει και το τεκμήριο της λαϊκής νομιμοποίησης; Δεν μπόρεσα να εντοπίσω κίνητρα που να έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση του συμφέροντος της ΕΔΕΚ. Διερωτούμαι πόσο εκτός πραγματικότητας είναι οι πολίτες που αποδίδουν ελατήρια για την απόφαση αυτή που έχουν σχέση είτε με αισθήματα ενός καταστροφικού ρεβανσισμού, είτε με πρόθεση εξοστρακισμού όσων μπορεί να έχουν διαφορετική άποψη, είτε ακόμα με λόγους προώθησης της εκλογής ημετέρων ανεξάρτητα από το οποιοδήποτε τίμημα. Η απόφαση του Προέδρου της ΕΔΕΚ μπορεί να πετυχαίνει τον αποκλεισμό μου από τις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές, εκπέμπει όμως την ίδια στιγμή ένα απογοητευτικό μήνυμα ηττοπάθειας σε σχέση με τις εκλογικές προοπτικές της ΕΔΕΚ από μια ηγεσία, η οποία αντί να δώσει τη μάχη για τη δεύτερη έδρα στη Λευκωσία, καταθέτει τα όπλα και καταφεύγει σε μια μονοεδρική επαρχία.
 
Δεν επιθυμώ να πω στο στάδιο αυτό περισσότερα. Η αγάπη μου προς το κίνημα και ο σεβασμός προς την ιστορία του δεν μου το επιτρέπουν. Δεν μπορώ με κανένα τρόπο να προκαλέσω και άλλη ζημιά στην ΕΔΕΚ από όση τους τελευταίους μήνες έχουν ήδη προκαλέσει οι συνεχιζόμενες άκριτες συμπεριφορές και αλόγιστες  πολιτικές που αδικούν την ΕΔΕΚ και τείνουν να την απαξιώσουν στην κοινή γνώμη. Εύχομαι όμως έστω και την υστάτη, η ηγετική ομάδα της ΕΔΕΚ,  να αναλογιστούν όλοι τις τεράστιες ευθύνες τους για την ανεπανόρθωτη φθορά που υφίσταται το ιστορικό μας κίνημα.
Γνωρίζω ότι η απόφαση μου αυτή πιθανόν να με καταστήσει στόχο μιας συντεταγμένης, κατευθυνόμενης, όχι καλόπιστης κριτικής. Γνωρίζω όμως ταυτόχρονα ότι έχω τη συμπαράσταση των απλών Εδεκιτών και των απλών πολιτών. Το θέμα δεν είναι προσωπικό, γιατί κανένας πολιτικός δεν είναι αναντικατάστατος. Το θέμα είναι πολιτικό και αν δεν έλεγα αυτά που θεωρώ ότι είναι σωστά, θα ήμουν κατώτερος του εαυτού μου και κατώτερος των αρχών του κόμματος που υπηρετώ τα τελευταία 38 χρόνια. Δεν μπορώ, στο βωμό μιας υποτίθεται κομματικής νομιμοφροσύνης, που στο τέλος της ημέρας προσφέρει κακήν υπηρεσία, να αποκρύψω την πεποίθηση μου ότι το κόμμα αυτό αξίζει μιας καλύτερης τύχης. Όπως και ο τόπος μας αξίζει μιας καλύτερης πολιτικής. Χρειαζόμαστε το οξυγόνο μιας πολιτικής καθαρής σε στόχους, σε προθέσεις και σε μεθόδους. Μιας πολιτικής που να εξυπηρετεί την πατρίδα μας και το λαό μας. Σε αυτές τις αρχές θα παραμείνω προσηλωμένος ανεξάρτητα από το οποιοδήποτε προσωπικό κόστος.
 
Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς το κόμμα μου για την τιμή να με συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια των προηγούμενων Βουλευτικών εκλογών.  Εκφράζω επίσης την απέραντη εκτίμηση μου προς όλους τους συμπατριώτες μου που μου έδωσαν με τη στήριξη τους τη δυνατότητα να υπηρετήσω τον τόπο μας ως Βουλευτής τα τελευταία 5 χρόνια. Για αυτή την ευκαιρία θα τους χρωστώ πάντα ευγνωμοσύνη.
  
 

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκαν εκρηκτικά στο αυτοκίνητο και στο σπίτι του Κρουκς-Νόμιμα αγορασμένο το όπλο
Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ο 23χρονος που εντοπίστηκε τραυματισμένος στην Αγία Νάπα
Ανάλυση Sky News: Η επόμενη ημέρα-Πώς η απόπειρα κατά του Τραμπ θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των Εκλογών
Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που o Τόμας Μάθιου Κρουκς ανοίγει πυρ κατά του Τραμπ
Α. Βαφεάδης: Ύψιστη προτεραιότητα η επίλυση του Κυπριακού και η επανένωση
Μεταφέρεται εσπευσμένα στη Γαλλία ο 17χρονος εθνοφρουρός-Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του
Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι η φρουρά του Τραμπ είχε ειδοποιηθεί 3-4 λεπτά πριν ο 20χρονος πυροβολήσει
Νέα δήλωση Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του-«Δεν θα φοβηθούμε, ο Θεός απέτρεψε το αδιανόητο»
Απαισιόδοξη η Αννίτα για το Κυπριακό-«Δεν βλέπω, προς το παρόν, κάτι θετικό»
Παράνομη επίσκεψη Βρετανού βουλευτή στο κατεχόμενο Βαρώσι