Τα πρόσωπα της τραγωδίας: Η «Δρ Λίζα», η χορωδία και ο έμπειρος πιλότος

Συγκονίζει η τραγωδία στη Ρωσία ανήμερα τα Χριστούγεννα, όταν αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας τύπου Τουπόλεφ (ΤU-154) δύο λεπτά μετά την απογείωσή του από το Σότσι συνετρίβη στην Μαύρη Θάλασσα. Το αεροπλάνο μετέφερε  93 άτομα, μουσικούς και δημοσιογράφους, όταν χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του από το ρωσικό θέρετρο. Το αεροσκάφος συνετρίβη  κοντά στις ακτές του Σότσι, εξαιτίας τεχνικής βλάβης.
 
Μια χορωδία που ξεκληρίστηκε, μια Ρωσίδα φιλάνθρωπος, μία μπαλαρίνα. Μερικές μόνο από  τις ιστορίες όσων επέβαιναν στο μοιραίο Τουπόλεφ.
 
Η φιλάνθρωπος «Δρ. Λίζα»

Η "Δρ Λίζα" βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα του ρωσικού πολεμικού Τουπόλεφ το οποίο συνετρίβη ανήμερα των Χριστουγέννων στην Μαύρη Θάλασσα. Ήταν πολύ αγαπητό πρόσωπο στην Ρωσία για την προσφορά της, ήταν η ιδρύτρια και επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Δίκαιη Βοήθεια». Θα πήγαινε στη Λαττάκεια της Συρίας για να παραδώσει ιατρικές προμήθειες στις εμπόλεμες περιοχές.
 
 Ποιός ήταν ο κυβερνήτης
 


Λεγόταν Ρομάν Βολκόφ και είχε περισσότερες από 3.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του. Ήταν ένας πολύ έμπειρος πιλότος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήταν κυβερνήτης αεροσκάφους το οποίο κατόρθωσε να προσγειώσει με ασφαλεια σε αεροδρόμιο κάτω από δύσκολες συνθήκες.
 
 Η δημοφιλής χορωδία Αλεξαντρόφ
 
Στο αεροσκάφος που συνετρίβη στην Μαύρη Θάλασσα, επέβαιναν περίπου 60 μέλη της πασίγνωστης χορωδίας του ρωσικού στρατού Alexandrov Ensemble ή αλλιως Red Army Choir. Πρόκειται για την επίσημη χορωδία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που ιδρύθηκε επί Σοβιετικής Ένωσης και περιλάμβάνει μια ανδρική χορωδία, μια ορχήστρα και ένα χορευτικό σύνολο. To όνομα της χορωδίας προέρχεται από τον συνθέτη του ρωσικού εθνικού ύμνου Alexander Vasilyevich Alexandrov που υπήρξε και ο πρώτος διευθυντής της.


 Ανάμεσά τους και μία μπαλαρίνα η μόλις 19 χρόνων Λίλια Πιρίεβα.
 


 
Άλλοι δύο χορευτές της ομάδας, η Ραλίνα Γκιλμάνοβα, 22 ετών και ο αρραβωνιαστικός της Μικάιλ επέβαιναν στο Τουπόλεφ. Είχαν αρραβωνιαστεί πέρσι και επρόκειτο σύντομα να παντρευτούν.
 

Οι δημοσιογράφοι που επέβαιναν

 
Συνολικά εννέα ήταν οι εργαζόμενοι στα ρωσικά ΜΜΕ που επέβαιναν στο αεροσκάφος.

 ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Δειτε Επισης

Πυκνώνουν οι αναφορές για επιδείνωση της υγείας του Βασιλιά Καρόλου
Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της έμφυλης βίας στην Αυστραλία-«Επιδημία η βία κατά των γυναικών»
Στοπ στον υπερτουρισμό βάζει η Ιαπωνία-Στήνει φράχτη για να μην φωτογραφίζουν το όρος Φούτζι
ΒΙΝΤΕΟ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες, των ΗΠΑ
Πιθανή αντιπρόεδρος του Τραμπ υπερασπίζεται τη θανάτωση σκύλου διά πυροβολισμού
Εξετάζει αντιπρόταση του Ισραήλ με τους όρους για την επίτευξη εκεχειρίας η Χαμάς
Η Αίγυπτος προτείνει μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας με απελευθέρωση 20-40 ομήρων
Στο Λονδίνο εκλήθη ο Ρώσος πρεσβευτής μετά τη σύλληψη για υπόθεση εμπρησμού που σχετίζεται με την Ουκρανία
Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα ο βασιλιάς Κάρολος
Μία 60χρονη στέφθηκε Μις Μπουένος Άιρες-«Εκπροσωπώ νέο παράδειγμα στα καλλιστεία»