ΥΠΟΙΚ: Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ο κακός μας εαυτός

Η διατήρηση και εδραίωση της ανάκαμψης της πραγματικής οικονομίας και η δημιουργία συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης, αποτελούν βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ υπό συνεχή εξέταση βρίσκεται το φορολογικό πλαίσιο με στόχο την παραχώρηση φορολογικών ελαφρύνσεων όταν αυτό καθίσταται εφικτό. Αυτό δήλωσε στο InBusinessNews ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης ο οποίος επισήμανε πως πέραν των μεταρρυθμίσεων που έχουν δρομολογηθεί και βρίσκονται ενώπιον της Βουλής, δρομολογούνται μεταρρυθμίσεις στον τομέα των εναλλακτικών επενδυτικών ταμείων, στον τομέα των Ταμείων Προνοίας και Συντάξεων καθώς και η νομοθετική ρύθμιση του Εθνικού Ταμείου Επενδύσεων. 
Παράλληλα, για τον υπουργό Οικονομικών η θετική εικόνα της Κύπρου ως επενδυτικός προορισμός έχει πλέον μεταφραστεί σε χειροπιαστές επενδύσεις τόσο στον κρατικό όσο και ιδιωτικό τομέα, ενώ ευελπιστεί πως της ίδιας τύχης θα έχουν Κρατικό Λαχείο και λιμάνι της Λάρνακας. Σε ό,τι αφορά την Cyta, υπογραμμίζει ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται διάφορες επιλογές και αναμένεται να επανέλθει με νέα πρόταση το συντομότερο δυνατό.
Την ίδια ώρα, θα πρέπει, σημειώνει, να συνεχιστεί η πορεία των θετικών αλλαγών στις δομές του Κράτους και της Οικονομίας, ενώ ως μεγαλύτερο κίνδυνο για την κυπριακή Οικονομία θεωρεί τον κακό μας εαυτό.