Τη… σταύρωσε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»! (pics, vid)

Βραχύβια αποδεικνύεται η αγωνιστική ανάταση της Ανόρθωσης υπό τον Ρόνι Λέβι… Μετά την ήττα στο «Δασάκι» από τον Εθνικό (1-2) την περασμένη Δευτερα η «Κυρία» υπέπεσε σε δεύτερο συναπτό στραβοπάτημα υποκύπτοντας 1-0 στην Καρμιώτισσα, η οποία έγινε η πρώτη ομάδα στη σεζόν που περνά νικηφόρα από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» και προσπέρασε την αντίπαλό της στη βαθμολογία!
 
Διπλό λάθος πριν το γκολ
Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης φάνηκε ότι η Ανόρθωση είχε πρόβλημα εν τη απουσία καθαρόαιμου επιθετικού περιοχής (σ.σ. τη θέση κάλυψε υπηρεσιακά ο Καλό) και πως η Καρμιώτισσα σκόπευε να πωλήσει ακριβά το τομάρι της.
Ράγιος (17’), Πόλιανετς (18’) και Όρντος (34’) απώλεσαν ευκαιρίες για γκολ, σε αντίθεση με τον Σταύρου, ο οποίος στο 34’ άνοιξε το σκορ για τη νεοφώτιστη: τη λανθασμένη επιλογή του Κόπριβετς να (μην απομακρύνει, αλλά να) δώσει κοντινή πάσα στον Καλδερόν ακολούθησε το λάθος (υπό την πίεση του Πόλιανετς) του Ισπανού που έστειλε την μπάλα στον Σταύρου. Εκείνος είδε τον Κόπριβετς εκτός εστίας και με φαλτσαριστή λόμπα τον νίκησε για το 1-0!
Στο 44’ από μπαλιά του Σιβού ο Καλό έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ, στην κορυφαία ευκαιρία της «Κυρίας» πριν την ανάπαυλα, στην οποία οι παίκτες του Ρόνι Λέβι οδηγήθηκαν υπό τις εντονότατες αποδοκιμασίες των οπαδών τους.
 
Αποχώρηση οργανωμένων
Στην επανάληψη η οικοδέσποινα εμφανίστηκε πιο δραστήρια και διεκδικητική. Έκλεισε την Καρμιώτισσα στην περιοχή της και με την είσοδο αρχικά του Κολούνγκα κι ακολούθως του Καμπρέρα έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, όμως Καλό (60’), Σιβού (66’) και Ράγιος (70’) απέτυχαν να το σημειώσουν. Μετά την προσπάθεια του Ισπανού μάλιστα οι οργανωμένοι οπαδοί της Ανόρθωσης αποχώρησαν από το γήπεδο!
Τι έχασαν; Μια σέντρα του Καμπρέρα, την οποία περίμενε ο αμαρκάριστος Κολούνγκα, αλλά ο Καλό παρενεβλήθη και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ (80’) και μια σέντρα του Σάντος, από την οποία ο Ράγιος έπιασε αριστερό μονοκόμματο σουτ τραντάζοντας το οριζόντιο δοκάρι του Ντραγκόγεβιτς (92’). Ήταν και το κύκνειο άσμα των προσπαθειών των γηπεδούχων να αποτρέψουν την τέταρτη ήττα τους στο πρωτάθλημα…
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (4-1-4-1): Κόπριβετς - Γκάμπριελ, Καλδερόν, Ερέρο, Σάντος - Βίκτορ - Ράγιος, Πελέ (66’ Κολούνγκα), Σιβού, Κυριάκου (71’ Καμπρέρα) - Καλό.
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ (4-4-2): Ντραγκόγεβιτς - Σάλιακας Ταραλίδης, Βοσκανιάν, Γουίλερ - Αρότσα, Αντάμοβιτς - Βαττής, Σταύρου (82’ Χριστοφή) - Όρντος (75’ Κυριάκου), Πόλιανετς (90’ Πάντος).