«Δωρίσαμε το πρωτάθλημα το 2014 και κληρονομήσαμε ζημιές»

Απολογισμός της διοίκησης έκανε ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους, μιλώντας στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τα βοηθητικό γήπεδο.
 
«Στα εννέα χρόνια η ΑΕΛ είναι πρωταγωνιστής. Πήρε ένα πρωτάθλημα, έπαιξε τέσσερις τελικούς κυπέλλου. Με χέρι δικό της, κατά πάσα πιθανότητα, δώρισε ένα πρωτάθλημα και αυτό το πρωτάθλημα το 2014 καθόρισε και την πορεία των επόμενων χρόνων.
 
Δεν χάσαμε μόνο το πρωτάθλημα, αλλά κληροδοτήσαμε πολλές ζημιές από αυτό το πρωτάθλημα. Πρώτα από όλα χάσαμε εμείς οι ίδιοι το ενδιαφέρον μας για να δουλέψουμε. Κληρονομήσαμε αρκετές ζημιές, κυρίως οικονομικές. ΑΝ δεν ήξερα 100% πως αν έφευγα, που είχα το κάθε δικαίωμα μετά τον χαμένο τελικό, η ΑΕΛ δεν θα υπήρχε και οποίος θέλει ας λέει πως θα ήταν επειδή είναι ο κόσμος εκεί.
 
Για να μπορέσεις να κρατήσεις την ομάδα στη κατηγορίας θέλεις κόσμο να έρθει να βάλει χρήμα, κόσμο, προσπάθεια. Από το 2005 μέχρι το 2007, ζήσαμε το δράμα της ΑΕΛ κάθε χρόνο να γλυτώνουμε τη διαβάθμιση.
 
Εμείς μείναμε χωρίς να έχουμε το απαιτούμενο ενδιαφέρον. Κρατήσαμε την ΑΕΛ, ξοφλήσαμε του κόσμου τα χρέη, δικά μας και άλλων και έχουμε την ΑΕΛ να ζει. Ιστορικά σωματεία δεν έχουν τους ανθρώπους να τα βοηθήσουν να επιβιώσουν, είναι καταδικασμένα να χαθούν. Μαζί με αυτά να χάνεται και ο κόσμος. Εμείς αποτρέψαμε αυτή την τραγωδία, επειδή τραγωδία θα ήταν».
 
 

Δειτε Επισης

Εργασιακά θέματα συζήτησε ο Νίκος Χριστοδουλίδης με την ηγεσία της ΣΕΚ
YΠΠΑΝ: Η Κύπρος υποστηρίζει την πρωτοβουλία για τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια
«Πράσινο» από βουλή στους κανονισμούς για Εθελόντριες, Υπαξιωματικούς και ΕΠΥ
Συναγερμός στη Γαλλία ενόψει Euro
66 τραυματίες νοσηλεύονται ακόμα στις Βρυξέλλες
Βρυξέλλες: Με αυστηρούς ελέγχους επαναλειτουργεί σήμερα το αεροδρόμιο
Συλλήψεις ύποπτων τρομοκρατών στην Ολλανδία
Η στιγμή της σύλληψης του υπόπτου στην μεγάλη επιχείρηση στο Schaerbeek (vid)
Μείωσε το επίπεδο συναγερμού του το Βέλγιο
Παραίτηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών του Βελγίου