Συναγερμός στη Γαλλία ενόψει Euro

  H απειλή να διαπραχθούν επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στη Γαλλία «είναι υπαρκτή» όμως δεν πρέπει «να αφεθούμε ποτέ στον τρόμο», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, πέντε ημέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης.
«Αυτή η απειλή, (θα) υφίσταται, δυστυχώς, για πολύ καιρό» πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στο κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter.

«Επομένως πρέπει να λάβουμε όλα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν ότι το Euro 2016 θα στεφθεί με επιτυχία».

Η Γαλλία, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι με 130 νεκρούς, «έχει θέσει σε ισχύ όλα τα μέσα προκειμένου να εγγυηθεί» την ασφάλεια της διοργάνωσης, διαβεβαίωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Περισσότεροι από 90.000 αστυνομικοί και σωματοφύλακες θα κινητοποιηθούν προκειμένου να προστατευθούν τα στάδια και οι χώροι των φιλάθλων, όπου αναμένεται να συρρεύσουν 7 εκατομμύρια οπαδοί το διάστημα μεταξύ 10ης Ιουνίου και 10ης Ιουλίου.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον επικεφαλής του γαλλικού Κράτους, «κανείς δεν θα κατανοούσε» εάν οι απεργίες των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους- που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Τρίτη- και των κυβερνητών της Air France- που έχουν προκηρυχθεί για το επόμενο Σαββατοκύριακο- εμποδίσουν τους θεατές να ταξιδέψουν μεταξύ των 10 πόλεων που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες.

«Καταγράφουμε πρόοδο για να καταλήξουμε σε μια λύση» στη διαμάχη με την Εθνική Εταιρεία Σιδηροδρόμων (SNCF), επισήμανε.

Αναφορικά με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, στους κόλπους της οποίας ξέσπασε μια αντιπαράθεση αυτήν την εβδομάδα μετά τις δηλώσεις του Καρίμ Μπενζεμά περί «ρατσισμού» εκ μέρους του προπονητή της, ο Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε έκκληση στους ποδοσφαιριστές να «επικεντρωθούν στους αγώνες».

Προέτρεψε δε τους παίκτες «να μην επιτρέπουν τίποτα να τους αποσπά την προσοχή».

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην κλήρωση του Τζόκερ
Δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο στη Βουλή των Ελλήνων-Λήξη συναγερμού
Με αναφορές στις κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας η ομιλία Αννίτας στο ΕΛΚ
Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τους πυροβολισμούς σε κομμωτήριο της Σουηδίας
Απάτη στο όνομα του δημάρχου Λευκωσίας-Προειδοποιεί για ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος καυγάς και ξυλοδαρμοί σε κρουαζιερόπλοιο στο Τέξας-Αποκλείστηκαν διά βίου επιβάτες από ταξίδια
Κίνηση ματ από Κωστή Ευσταθίου-Ανακοινώνει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΔΕΚ
Ξεκάθαρη η Φον Ντερ Λάιεν για την άμυνα της Ε.Ε.-«Η απειλή της Ρωσίας δε θα εκλείψει»
Τηλεφώνημα για βόμβα στην Βουλή της Ελλάδας
Έτσι ξυλοκόπησαν επιχειρηματία σε εστιατόριο στη Γλυφάδα-Έβγαλαν όπλο για να υπογράψει ότι δεν οφείλουν ούτε 1 ευρώ