Από τον Χουλκ στον Οαρό (μέσω Λάφατα)!

Το ‘πε και (δυστυχώς) το ‘κανε! Μετά την εκτός έδρας λευκή ισοπαλία των Γιανγκ Μπόις στο Λουγκάνο ο Γκιγιόμ Οαρό, ο οποίος στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε κάνει την επανεμφάνισή του έπειτα από τραυματισμό που τον άφησε εκτός για δύο μήνες, είχε δεσμευτεί: «Σας διαβεβαιώνω ότι από το επόμενο παιχνίδι θα σκοράρουμε ξανά».
Ο 32χρονος Γάλλος επιθετικός ανέλαβε προσωπικά να εκπληρώσει την προφητεία του και με τρία τέρματα υπέγραψε τη χθεσινή νίκη των «κιτρινόμαυρων» επί του ΑΠΟΕΛ και συνάμα έγραψε ιστορία. Ο Οαρό είναι πλέον ο κορυφαίος σκόρερ του συλλόγου της Βέρνης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς έφτασε τα εννέα τέρματα και ξεπέρασε τον Γκένι Μάιερ, ο οποίος από το 1951 ως το 1965 είχε πετύχει οκτώ τέρματα στην Ευρώπη για τους πρωτευουσιάνους.
Το χατ τρικ του Γάλλου ταίριαξε… γάντι και στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Η χθεσινή ήττα των «γαλαζοκιτρίνων» ήταν η πρώτη με ανατροπή μετά το 1-3 από τη Σπάρτα Πράγας στο ΓΣΠ στις 10 Δεκεμβρίου 2015, επίσης για τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Συνάμα ήταν η πρώτη ήττα του ΑΠΟΕΛ σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι, στο οποίο είχε σκοράρει πρώτος, μετά το 1-2 κόντρα στην Πόρτο, στις 21 Οκτωβρίου 2009, στο «Ντραγκάο».
Και στις τρεις περιπτώσεις ένας ποδοσφαιριστής αναδείχθηκε σε «δήμιο» του ΑΠΟΕΛ. Στη Βέρνη ήταν ο Οαρό με το χατ τρικ, στο Οπόρτο ο Χουλκ είχε πετύχει και τα δύο γκολ των «δράκων», ενώ πέρυσι στο ΓΣΠ ο Λάφατα είχε έλθει από τον πάγκο στο τελευταίο τέταρτο και με δύο τέρματα είχε χαρίσει στους Τσέχους τη νίκη.
  

Δειτε Επισης

Εργασιακά θέματα συζήτησε ο Νίκος Χριστοδουλίδης με την ηγεσία της ΣΕΚ
YΠΠΑΝ: Η Κύπρος υποστηρίζει την πρωτοβουλία για τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια
«Πράσινο» από βουλή στους κανονισμούς για Εθελόντριες, Υπαξιωματικούς και ΕΠΥ
Συναγερμός στη Γαλλία ενόψει Euro
66 τραυματίες νοσηλεύονται ακόμα στις Βρυξέλλες
Βρυξέλλες: Με αυστηρούς ελέγχους επαναλειτουργεί σήμερα το αεροδρόμιο
Συλλήψεις ύποπτων τρομοκρατών στην Ολλανδία
Η στιγμή της σύλληψης του υπόπτου στην μεγάλη επιχείρηση στο Schaerbeek (vid)
Μείωσε το επίπεδο συναγερμού του το Βέλγιο
Παραίτηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών του Βελγίου