Ξεκινούν και πάλι οι έρευνες για εντοπισμό του 65χρονου από το Λιοπέτρι

Mε το πρώτο φως της ημέρας και όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να επαναρχίσουν οι έρευνες για εντοπισμό του 65χρονου από το Λιοπέτρι, η τύχη του οποίου αγνοείται από το απόγευμα της Κυριακής όταν είχε πάει με τον γιο του 39 χρόνων, για ψάρεμα με καλάμι στην περιοχή Κάος της Ξυλοφάγου, που είναι έδαφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας. Χθες λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, διεκόπησαν γύρω στις τέσσερις το απόγευμα οι έρευνες για εντοπισμό του 65χρονου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η έρευνα διεκόπη τόσο λόγω του σκότους όσο και λόγω θαλασσοταραχής, η οποία δεν επέτρεψε στους ΟΥΚ να καταδυθούν στη θάλασσα.

Ο 39χρονος γιος του 65χρονους ανασύρθηκε χθες νεκρός από τη θάλασσα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις της αστυνομίας ο 39χρονος, έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσει τον πατέρα του από τα μανιασμένα κύματα. Στα βράχια σε κοντινή απόσταση από το σημείο που ψάρευαν πατέρας και γιός, βρέθηκε το σακάκι που φορούσε ο άτυχος 39χρονος, στοιχείο που οδηγεί την αστυνομία να εξετάζει το ενδεχόμενο  να παρασύρθηκε ο 65χρονος από τα κύματα ή να γλίστρησε από τα βράχια στα οποία στεκόταν και ψάρευε μέσα στη θάλασσα και ο 39χρονος γιός του να έπεσε στο νερό για να τον σώσει με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

Η σορός του 39χρονου, εντοπίστηκε λίγο μετά τις δέκα χθες το πρωί, σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου ψάρευε με τον πατέρα του, από δύτη της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών. Ο δύτης κρατούσε το άψυχο σώμα του 39χρονου μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα για 20 και πλέον λεπτά αφού λόγω της θαλασσοταραχής και των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, δεν κατέστη δυνατό να πλησιάσει το ελικόπτερο για να επιχειρηθεί η ανέλκυση της σορού. Τελικά στο σημείο έφτασε το φουσκωτό σκάφος της ΕΜΑΚ και έγινε κατορθωτή η μεταφορά της σορού σ’ αυτό και στη συνέχεια στη στεριά. Η σορός μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας όπου σήμερα αναμένεται να γίνει η νενομισμένη νεκροτομή, η οποία και θα καταδείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου του 39χρονου. Τη νεκροτομή θα διενεργήσει γύρω στις 12 το μεσημέρι η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιωπούλου, η οποία θα  έρθει στην Κύπρο από την Ελλάδα.

Κοντά στο σημείο όπου ψάρευαν ο πατέρας με το γιο του, εντοπίστηκε ένα καλάμι και το αυτοκίνητο τους, καθώς και το μπουφάν του 39χρονου.

Ο 39χρονος είναι νυμφευμένος, πατέρας δύο παιδιών, ενός κοριτσιού 8 χρόνων και ενός αγοριού 4 χρόνων και εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος κατοικιών, ωστόσο το τελευταίο διάστημα ήταν άνεργος.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της