Τάκης: Γιατί όχι Αεροδρόμιο Βασίλης Μιχαηλίδης;

Στον απόηχο των έντονων αντιδράσων που προκάλεσε η απόφαση του υπουργικύ συμβουλίου για μετονομασία του αεροδρομίου Λάρνακας σε διεθνή Αερολιμένα Γλαύκος Κληρίδης, ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Τάκης Χατζηγεωργίου εκφράζει δημοσίως την αντίθεση του, κάνοντας λόγο για μια λανθασμένη και εξοργιστική κίνηση. Προχωρώντας, μάλιστα ένα βήμα πιο πέρα, εκφράζει την εισήγηση του για μετονομασία του αεροδρομίου σε «Βασίλης Μιχαηλίδης» ή «ΖΗΝΩΝ». 

Ο κ. Χατζηγεωργίου, αφήνει παράλληλα αιχμές για την πρόοδο των συνομιλιών. 

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του κ. Χατζηγεωργίου

«Όλα τα διεθνή αεροδρόμια έχουν μάλλον ονόματα μεγάλων  πολιτικών ηγετών καθολικά αποδεκτών. Ή περίπου έστω,  καθολικά αποδεκτών. 
 
Σωστό ή λάθος δεν είναι της ώρας να εξεταστεί. Ούτε θα εξετάσω εδώ αν ο Γλαύκος Κληρίδης ήταν ή δεν ήταν μεγάλος πολιτικός ηγέτης καθολικά αποδεκτός. Ξέρω σίγουρα πως  ο ίδιος δεν θα πρόκρινε μια τέτοια απόφαση. Το έχει πει ήδη εν ζωή σε διάφορες συνεντεύξεις του και αυτό τον τιμά. 
 
Η απόφαση όμως του υπουργικού είναι παντελώς λανθασμένη και θα τολμούσα να πω εξοργιστική. Είναι  μια απόφαση διχαστική, η οποία όσους χαροποιεί άλλους τόσους ενοχλεί. Και από την άλλη, ανοίγεις οδοφράγματα και την ίδια ώρα στέλλεις διχαστικά μηνύματα; Είναι αυτό, άλλη  μια απόφαση των αρίστων; 
 
Εγώ θα ήθελα να αναδείξουμε ένα άλλο πρόσωπο της Κύπρου! Ένα πρόσωπο που έχουμε τόσο πολύ ανάγκη. Το πρόσωπο  του πολιτισμού  μας. 
 
Ο Βασίλης Μιχαηλίδης κέκτηται αυτού του δικαιώματος. 
 
Η ποίηση του έχει στοιχεία παγκοσμιότητας, ακόμα και όταν μιλά με εκείνο τον ασύγκριτο τρόπο για την Ρωμιοσύνη. Φέρνουμε στην επιφάνεια την Τέχνη και διαλαλούμε σε μας και σε ξένους πως πάνω απ' όλα είναι η ανάγκη της Ανάτασης, που σπρώχνει τους ανθρώπους προς τα εμπρός. Είναι η ανάγκη της Τέχνης που μας φέρνει πιο κοντά. Αν κάποτε το καταφέρνουν και οι πολιτικοί αυτό, ας δοθεί και σ' αυτούς η ανάλογη τιμή, καμία αντίρρηση.  Ενόσω όμως δεν το καταφέρνουν, ενόσω δεν το καταφέρνουμε, ας στρέψουμε  ξανά ταπεινά το βλέμμα προς την Τέχνη.
 
Αν δεν αρέσει αυτή η ιδέα, ας σκεφτούμε και μια δεύτερη. Διεθνής αερολιμένας ΖΗΝΩΝ. 
 
Ένας μεγάλος κύπριος Φιλόσοφος. Με λόγο που ενώνει  ακόμα και σήμερα. Που στέλλει το μήνυμα της σκέψης και  της φιλοσοφίας ως πανανθρώπινης ανάγκης, σε καιρούς χαλεπούς. 
 
Μόνο δέκα άνθρωποι να αναρωτηθούν ποιος ήταν αυτός ο Βασίλης Μιχαηλίδης, ποιός ήταν αυτός ο Ζήνων, είναι αρκετός Λόγος για να σκεφτούμε την ιδέα. 
 
Δυστυχώς το μόνο βέβαιο  είναι που δεν αξιωθήκαμε ηγέτες που να έχουν διαβάσει δκυό κουτσιά γράμματα, πέρα από τις εφημερίδες. Και αυτές ίσως μόνο τα κομμάτια που αναφέρονται σ' αυτούς.

Κατά τα άλλα μετά από κάθε συνάντηση των ηγετών, ακολουθεί δείπνο.  Δείπνο με πολύ καλό κλίμα μαθαίνω. Μα πάρα πολύ καλό. Άρχισε να με ανησυχεί αυτό πάρα πολύ».
  
 
 

Δειτε Επισης

Σύντομα η βοήθεια στη Γάζα από την Κύπρο μέσω της προσωρινής προβλήτας
Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λευκωσία- Συμμετέχουν οκτώ Κράτη Μέλη της Ε.Ε
Ευγνωμοσύνη του ΟΗΕ προς την Κύπρο για το θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
Χριστοδουλίδης: Η στήριξη της υπαίθρου πρωταρχικός στόχος για την Κυβέρνηση
Αλλαγές στην νομοθεσία για τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών ενέκρινε η Βουλή
Μεγαλύτερος σε αριθμό εκλογέων ο Δ. Πάφου ακολουθεί ο Δήμος Ανατολικής Πάφου
Η Βουλή ενέκρινε αλλαγές για τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης