Θέλουμε να συμβάλουμε στην επιτυχή έκβαση των συνομιλιών

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ έκανε λόγο για μια ιστορική ευκαιρία για επίλυση του Κυπριακού, η οποία, όπως είπε, εάν χαθεί πιθανόν να μην επιστρέψει σύντομα, και πρόσθεσε ότι η χώρα του επιθυμεί να συμβάλει στην επιτυχή έκβαση των συνομιλιών με τρεις τρόπους.
Ο κ. Στάινμαϊερ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στο νησί, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και μετά παρακάθισε σε γεύμα και συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.
Κληθείς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τη δήλωση που έκανε στο ΚΥΠΕ πριν την άφιξή του στο νησί ότι η Γερμανία «επιθυμεί να πράξει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να στηρίξει τη διαδικασία» στο Κυπριακό, ο κ. Στάινμαϊερ είπε ότι αυτή η στήριξη μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους.
Η Γερμανία, είπε, η οποία πέρασε από μια δύσκολη περίοδο επανένωσης, είναι πρόθυμη να προσφέρει τις γνώσεις της σε ό,τι αφορά τη διαδικασία επανένωσης. Επίσης, ανέφερε ότι η παρουσία του στο νησί αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο φανερώνει την αλληλεγγύη της Γερμανίας προς την Κύπρο και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για επίλυση του Κυπριακού και επιδεικνύει ακόμη το μεγάλο της ενδιαφέρον για εξεύρεση λύσης. Επιπρόσθετα, ανέφερε πως το Βερολίνο μπορεί να προσφέρει βοήθεια τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διμερές επίπεδο, στηρίζοντας όσους μπορούν να επηρεάσουν θετικά τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία.
Ο κ. Στάινμαϊερ, ο οποίος ενημερώθηκε για την πορεία των διαπραγματεύσεων, εξέφρασε την άποψη ότι στις συνομιλίες υπάρχει πρόοδος που δεν είχε σημειωθεί τα προηγούμενα χρόνια και ενεθάρρυνε όλους τους εμπλεκόμενους να συνεχίσουν με την ίδια ενέργεια και επιμονή προκειμένου να επιτευχθεί λύση.  

Δειτε Επισης

Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Βίντεο ντοκουμέντο-Η στιγμή που ο δολοφόνος συναντά την πρώην σύζυγό του στο Μενίδι λίγο πριν τη σκοτώσει
Στο δικαστήριο ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
BINTEO: Πενήντα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν