Λακκοτρύπης: Επαναξιολογούμε το ενεργειακό δυναμικό

Η Κυβέρνηση προβαίνει σε επαναξιολόγηση του ενεργειακού δυναμικού, ώστε να πάρει αποφάσεις ορθολογιστικά για τα θέματα που αφορούν το φυσικό αέριο, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος ενημέρωσε σήμερα ενδελεχώς το Κίνημα Οικολόγων για τις εξελίξεις στο κεφάλαιο των υδρογονανθράκων, τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης και σε ποιο στάδιο βρίσκονται αυτοί.
«Αυτή τη στιγμή μελετούμε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, γίνεται επαναξιολόγηση του ενεργειακού δυναμικού, ούτως ώστε να μπορέσουμε ορθολογιστικά να πάρουμε τις αποφάσεις μας», ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας, κληθείς να αναφερθεί στο ενδεχόμενο ενός νέου γύρου αδειοδοτήσεων.
Ερωτηθείς πότε η Κυβέρνηση θα είναι σε θέση να γνωρίζει εάν το αιγυπτιακό κοίτασμα «Ζορ» εκτείνεται στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως «για να γίνει η εκτίμηση σε ό,τι αφορά το κοίτασμα το ίδιο θα πρέπει να έχουμε τα γεωλογικά στοιχεία της γεώτρησης», προσθέτοντας πως γι` αυτό το θέμα γίνονται συζητήσεις σε πολιτικό επίπεδο με την κυβέρνηση της Αιγύπτου.
 
Περδίκης: Επιφυλάξεις αναφορικά με την πολιτική πτυχή
Ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης εξέφρασε επιφυλάξεις αναφορικά με την πολιτική πτυχή των θεμάτων των υδρογονανθράκων, διατυπώνοντας τη θέση πως «σε πολιτικό επίπεδο η Κυβέρνηση επηρεάστηκε από τις απειλές της Τουρκίας». Έντονη ήταν η τοποθέτηση των Οικολόγων αναφορικά με τις ευρωπαϊκές Οδηγίες που αφορούν την πρόληψη ατυχημάτων και την προστασία του περιβάλλοντος στις εργασίες εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου, καλώντας τον Υπουργό Ενέργειας να καταβάλει προσπάθειες ώστε να προωθηθεί «πολύ δυναμικά και απαιτητικά» προς το Ισραήλ και την Αίγυπτο η υιοθέτησή τους.

 
 

Δειτε Επισης

Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια
Σκαρφαλώνει στους 35βαθμούς ο υδράργυρος-Θα παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα
Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα