Αποκαλύψεις από το Βατικανό για τις τελευταίες ώρες του Πάπα-Το «ευχαριστώ» στον νοσηλευτή του

Μια αίσθηση ηρεμίας χαρακτήρισε τις τελευταίες ώρες του Πάπα Φραγκίσκου, σύμφωνα με πηγές από το Βατικανό, που μοιράστηκαν λεπτομέρειες για το τελευταίο του απόγευμα.

Την Κυριακή του Πάσχα, ο 88χρονος Ποντίφικας έκανε την τελευταία του δημόσια εμφάνιση. Αν και εξαντλημένος και εμφανώς καταβεβλημένος, μεταφέρθηκε με αναπηρικό αμαξίδιο μέχρι το μπαλκόνι της βασιλικής του Αγίου Πέτρου, απ’ όπου ευλόγησε το πλήθος. Στη συνέχεια, οδηγήθηκε μέσα από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να τον χαιρετήσει.

Σύμφωνα με το Sky News, όπως αποκαλύπτουν συνεργάτες του, ο Πάπας Φραγκίσκος πέρασε ένα ήρεμο απόγευμα μετά την εμφάνισή του, ευχαριστώντας προσωπικά τον νοσηλευτή που στάθηκε στο πλευρό του. Ειδικότερα, λίγες ώρες πριν από την εμφάνισή του την Κυριακή του Πάσχα, ο προσωπικός νοσηλευτής του Πάπα, Μασιμιλιάνο Στραπέτι, τον ρώτησε αν ένιωθε αρκετά δυνατός για να ανταπεξέλθει. Ο Ποντίφικας επέμεινε πως ήθελε να εμφανιστεί, παρά την επιβαρυμένη κατάστασή του.

Μετά την ολοκλήρωση της εμφάνισής του στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, γύρισε προς τον νοσηλευτή του και τον ευχαρίστησε συγκινημένος: «Σε ευχαριστώ που με έφερες ξανά πίσω στην πλατεία», του είπε.

Το υπόλοιπο της ημέρας κύλησε ήρεμα με τον Ποντίφικα να έχει ήσυχο απόγευμα, ενώ, δείπνησε κανονικά. Έφυγε από τη ζωή τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας του Πάσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Θρίλερ με τις συνομιλίες για το Ουκρανικό-Από τον «Πρόεδρο κλόουν» στην αντιπροσωπεία «παρωδία»
Το Κίεβο θα αποφασίσει τα βήματα του μετά τη συνάντηση με Ερντογάν
Aναβλήθηκαν για τις επόμενες ώρες οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας με πρωτοβουλία Ερντογάν
Ξεκινούν οι πρώτες συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας μετά από τρία χρόνια-Ποιοι εκπροσωπούν την κάθε πλευρά
Ο Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Τουρκία αν υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις
Στην Κωνσταντινούπολη η ρωσική αντιπροσωπεία
Κακή αρχή για τις συνομιλίες στην Τουρκία-Ρωσία και Ουκρανία διαφωνούν για το πότε αρχίζουν
Έφηβη ήταν για επτά χρόνια αιχμάλωτη της μητέρας και του πατριού της-Τη βίαζαν και την έκλειναν σε κλουβί για σκύλους
Προς φιάσκο η συνάντηση για την Ουκρανία στην Τουρκία-Εμπαίζει τον Τραμπ ο Πούτιν με τη σύνθεση της ρωσικής αποστολής
Διπλωματικό θρίλερ για το Ουκρανικό-«Περιμένω να δω ποιος θα έρθει από Ρωσία και μετά θα αποφασίσω»