Το Volt καλεί την Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα του ΟΚΥπΥ

Η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα του Οργανισμού Κυβερνητικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), αναφέρει το Volt σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συζήτηση της Έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή για τον ΟΚΥπΥ για το 2022, σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής.

«Δυστυχώς η γενική εικόνα είναι επιεικώς αποκαρδιωτική. Έξι σχεδόν χρόνια μετά την εφαρμογή του ΓεΣΥ και ενώ ο ΟΚΥπΥ δημιουργήθηκε για να οδηγήσει τα κρατικά νοσηλευτήρια στη διοικητική και οικονομική αυτονόμηση, τα πράγματα δεν φαίνεται να προχωρούν προς αυτή την κατεύθυνση», σημειώνει το Volt.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καμπανάκι από Ελεγκτή σε ΟΚΥπΥ, αυξάνονται οι γιατροί και μειώνονται οι ασθενείς-«Υπομονή» η απάντηση

Προσθέτει ότι «όπως αναφέρεται στα γενικά συμπεράσματα, ’η μέχρι σήμερα λειτουργία του Οργανισμού χαρακτηρίζεται από σοβαρά κενά και αδυναμίες όσον αφορά στη χρηματοοικονομική διαχείριση, τα ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού και την εταιρική διακυβέρνηση'", ενώ "'ταυτόχρονα, ο Οργανισμός χάνει συνεχώς μερίδιο στην αγορά της Υγείας και δεν προβλέπεται να επιτύχει την καθορισμένη αυτονόμηση, ούτε κατά τη λήξη της αναθεωρημένης προθεσμίας’'».

«Καλούμε την Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα που αναδεικνύει η Έκθεση σχετικά με τη λειτουργία του ΟΚΥπΥ και τους κινδύνους που προδιαγράφονται για το ΓεΣΥ, ετοιμάζοντας ένα ρεαλιστικό πλάνο δράσης για την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σχολίασε την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα ο ΠτΔ-«Κάθε χρόνο γίνονται αυτά τα πανηγύρια της ντροπής»
Πλήθος κόσμου από Κύπρο και Ελλάδα τίμησε τους πεσόντες της εισβολής στον Τύμβο Μακεδονίτισσας
Εισηγήθηκε ομάδα αλήθειας για αγνοούμενους στον Φιντάν ο Χριστοδουλίδης-«Η απάντηση ήταν αρνητική»
Θύματα του χάους στο Κυπριακό οι αγνοούμενοι-Η σύγχρονη αρχαία τραγωδία
Δήμος Μόρφου: Δεν παραιτούμαστε από το όραμα της επιστροφής, της απελευθέρωσης και της επανένωσης
Άνω κάτω ο καιρός-Μεμονωμένες βροχές και η θερμοκρασία... στους 39 βαθμούς
Πρέσβεις Αιγύπτου, Ισραήλ και Παλαιστίνης εκφράζουν στήριξη σε δίκαιη λύση του Κυπριακού
ΒΙΝΤΕΟ: «Φτάνει. Yeter. Enough»-Συμπληρώνονται 51 χρόνια παράνομης τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο
Ανάγκη για νομοθετικές ρυθμίσεις ανέδειξε το σκάνδαλο ΤΑΚΑΤΑ-Εισηγήσεις Ερευνητικής σε τρεις πυλώνες
«Μόλις που προλάβαμε να περάσουμε το δρόμο, τρία λεπτά μετά έπεσε οβίδα... Θα ήμασταν θρύψαλα»