Πακέτο βοήθειας 988 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Ένα νέο πακέτο οπλικών συστημάτων και εξοπλισμού ύψους 988 εκατομμυρίων δολαρίων ετοιμάζουν να παραδώσουν στην Ουκρανία οι ΗΠΑ, όπως αποκαλύπτει το Reuters.

Ανάμεσα στους εξοπλισμούς συμπεριλαμβάνονται ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως αναφέρεται σε έγγραφο που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων.

Η είδηση αυτή έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες προτού «εκπνεύσει» η θητεία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, πρωτοστάτησε στην καταβολή τεράστιας οικονομικής βοήθειας. Η στάση του αυτή αποτέλεσε και βασικό σημείο κριτικής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ στην κυβέρνηση των Δημοκρατικών.

Στο μεταξύ, προ ημερών οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, ύψους 275 εκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να την στηρίξουν στην προσπάθειά της να αποκρούσει τη ρωσική επίθεση κοντά στο Χάρκοβο, όπως είχε ανακοινώσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η βοήθεια αυτή περιλαμβάνει όπλα και εξοπλισμό που χρειάζονται οι ουκρανικές δυνάμεις, όπως πυρομαχικά για τα συστήματα HIMARS, βλήματα των 155 και 105 χιλιοστών για το πυροβολικό, πυραύλους, αντιαρματικά συστήματα και πυρομαχικά ακριβείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Πηγή: Cnn.gr

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ απειλούν με δασμούς ως και 3.521% σε φωτοβολταϊκά που παράγονται στη νοτιοανατολική Ασία
Το Σαββατοκυρίακο αναμένεται να τελεσθεί η κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Νέες ρωσικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας
Στα άδυτα του παπικού κονκλαβίου–Πώς θα γίνει η επιλογή του νέου Ποντίφικα
Ισόβια κάθειρξη στον δράστη της σφαγής στο Ελ Πάσο του Τέξας-Σκότωσε 23 άτομα
Οι 100 πρώτες μέρες της 2ης θητείας Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ σε 10 στιγμές-κλειδιά
Απίθανα πλάσματα από τον βυθό της Ανταρκτικής έφερε στην επιφάνεια παγοθραυστικό
Κοριτσάκι που δεν μπορεί να ανοιγοκλείσει τα μάτια του ή να χαμογελάσει διαγνώστηκε με σπάνια διαταραχή
Επιστολή Αμερικανών βουλευτών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ-Κίνδυνος από την μεταφορά τουρκικών S-400 στη Συρία
Οι δασμοί Τραμπ και οι εμπορικές σχέσεις στο επίκεντρο της επίσκεψης Βανς στην Ινδία