Ξηλώθηκαν στέγες, ξεριζώθηκαν δέντρα, καταστράφηκαν γραμμές ηλεκτροδότησης από τον υπερτυφώνα Μαν-γι

Ο υπερτυφώνας Μαν-γι έφτασε σήμερα από τις Φιλιππίνες, αφήνοντας πίσω του ξεριζωμένα δέντρα, κατεστραμμένες γραμμές ηλεκτροδότησης και στέγες, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα στο αρχιπέλαγος που επλήγη από έξι μεγάλες καταιγίδες μέσα σε διάστημα ενός μήνα.

Ο Μαν-γι συνοδευόταν από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 185 χιλιομέτρων την ώρα όταν έφτασε χθες Σάββατο βράδυ στη δυτική επαρχία Καταντουάνες. Η μετεωρολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων ανέφερε ριπές ανέμου που έφταναν ως τα 325 χιλιόμετρα την ώρα.

Περισσότεροι από 650.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς πλησίαζε ο υπερτυφώνας, τον οποίο η μετεωρολογική είχε χαρακτηρίσει «πιθανόν καταστροφικό και φονικό».

Κύματα έως και 14 μέτρων ύψους παρατηρήθηκαν στις παράκτιες περιοχές της Καταντουάνες, ενώ παλιρροϊκά κύματα ύψους έως και 3 μέτρων ενδέχεται να σημειωθούν στη Μανίλα και σε άλλες ευάλωτες παράκτιες περιοχές τις επόμενες 48 ώρες, τόνισε χθες η μετεωρολογική υπηρεσία.

«Δεν αναφέρθηκαν θύματα, ίσως επειδή οι άνθρωποι τήρησαν τις εντολές απομάκρυνσης», δήλωσε ο Ρομπέρτο Μοντερόλα αξιωματούχος της υπηρεσίας διάσωσης στην επαρχία Καταντουάνες.

«Σε όλες τις πόλεις υπάρχουν ζημιές, αλλά αυτές στο βόρειο τμήμα αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα», πρόσθεσε.

Φωτογραφίες που ανήρτησε στο Facebook ο δήμαρχος του Πανγκανιμπάν, ο Σέζαρ Ρόμπλες, δείχνουν κατεστραμμένα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος, σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές, δέντρα και στέγες να κλείνουν τους δρόμους.

Η κατάσταση «εξακολουθεί να είναι λίγο επικίνδυνη, σημειώνονται ακόμη ριπές ανέμου και υπάρχουν πολλά σύντριμμα», ανέφερε σε μήνυμά του ο Ρόμπλες, στο οποίο τόνισε ότι δεν έχει ζήσει ποτέ ξανά έναν «τόσο ισχυρό» τυφώνα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Έφτασε με τρένο στο Κίεβο η Φον ντερ Λάιεν -«Σε αυτή τη μάχη διακυβεύεται και η τύχη της Ευρώπης»
Ζυμώσεις στον ΟΗΕ για το ψήφισμα της τρίτης επετείου από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
Αρχίζει το παζάρι για τον νέο συνασπισμό και την επανεκκίνηση στη Γερμανία-Ο νικητής Μερτς ψάχνει συμπαίκτες
Αυξάνεται η πόλωση-Υπόσχεται σχέδιο για εξοπλισμό και στήριξη η Φον Ντερ Λάιεν στην Ουκρανία
Καλέστηκε στην αραβική σύνοδο ο νέος πρόεδρος της Συρίας
Έτοιμο να χτυπήσει ξανά στη Γάζα το Ισραήλ-Σε κίνδυνο η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός
Η USAID απολύει ή θέτει σε διοικητική αργία σχεδόν όλους τους εργαζομένους της
Η AfD πρώτο κόμμα στα ανατολικά κρατίδια της Γερμανίας-Οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων
Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των Γερμανικών Εκλογών
Έκτακτη σύνοδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για άμυνα και Ουκρανία αρχές Μαρτίου