Έφτασε με τρένο στο Κίεβο η Φον ντερ Λάιεν -«Σε αυτή τη μάχη διακυβεύεται και η τύχη της Ευρώπης»

Οι ηγέτες της ΕΕ έφτασαν σήμερα στο Κίεβο για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία κατά την τρίτη επέτειο από τη ρωσική εισβολή στη χώρα.

«Είμαστε στο Κίεβο σήμερα διότι η Ουκρανία είναι η Ευρώπη. Σε αυτή τη μάχη για επιβίωση δεν διακυβεύεται μόνο η τύχη της Ουκρανίας. (Διακυβεύεται) η τύχη της Ευρώπης», ανέφερε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε μήνυμά της που ανήρτησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο συνόδευε με βίντεο που δείχνει την άφιξή της σιδηροδρομικώς στο Κίεβο.

Στο πλευρό της ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα.

Το βίντεο της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν:

Την ίδια ώρα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε «την αντίσταση» και τον «ηρωισμό» της χώρας του σήμερα, επέτειο τριών ετών από τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022.

«Τρία χρόνια αντίστασης. Τρία χρόνια ευγνωμοσύνης. Τρία χρόνια απόλυτου ηρωισμού των Ουκρανών. Είμαι περήφανος για την Ουκρανία!», έγραψε σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το οποίο ευχαρίστησε «όλους όσοι υπερασπίζονται και υποστηρίζουν την Ουκρανία».

Την ανάρτηση αυτή ο Ζελένσκι τη συνόδευσε με ένα βίντεο που δείχνει τη ζωή των απλών Ουκρανών στις γραμμές του μετώπου και τις καθημερινές τους ασχολίες στη διάρκεια του πολέμου.

Δειτε Επισης

Τρεις νεκροί και τέσσερις τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό σε πόλη στην Ανατολική Ουκρανία
Ο Πούτιν στέλνει διασώστες και πυροσβεστικά αεροσκάφη μετά την έκρηξη-Στους 28 οι νεκροί
Κοσμοσυρροή για το λαϊκό προσκύνημα στον τάφο του πάπα Φραγκίσκου-Έως και δύο ώρες η αναμονή
Δραματική κατάσταση στη Γάζα, ασθενείς με εγκαύματα υπομένουν χωρίς φάρμακα-«Ίσως φάμε άμμο»
Στους 25 οι νεκροί, 1.000 οι τραυματίες από την έκρηξη στο Ιράν-Ανάφλεξη καυσίμων η πιθανή αιτία
Πώς γίνεται η μυστική εκλογή του Πάπα στο Κονκλάβιο-Ο λευκός καπνός και οι άγνωστοι Ποντίφικες
Άστραψε και βρόντηξε ο Πούτιν μετά τη συνάντηση Τραμπ και Ζελένσκι-Οι απειλές για κυρώσεις
«Βλέπαμε πτώματα παντού»-Περιγραφές-σοκ για τον οδηγό του SUV που έπεσε στο πλήθος στον Καναδά
Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα στον τάφο του πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό
Το Κονκλάβιο σε ρυθμούς εκλογής νέου Πάπα-Τα «στρατόπεδα» των εκλεκτόρων και οι πιθανοί διάδοχοι