Σοβαρή πρόκληση-Αξιωματικός του κατοχικού στρατού απείλησε με όπλο γεωργό στη Δένεια

Μία σοβαρή πρόκληση σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Δένεια, όταν αξιωματικός του κατοχικού στρατού απείλησε γεωργό που βρισκόταν σε συγκεκριμένη περιοχή, για να καλλιεργήσει το χωράφι του.

Όπως ανέφεραν στον REPORTER ο νυν και πρώην κοινοτάρχης της Δένειας, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου και Χριστάκης Παναγιώτου, το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 28ης Οκτωβρίου, γύρω στις 2:00, όταν ο γεωργός ενώ βρισκόταν σε χωράφι που του ανήκει στη Νεκρή Ζώνη, για το οποίο έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες για να είναι δηλωμένο στο κράτος, άρχισε να δέχεται απειλές από αξιωματικό του κατοχικού στρατού.

Συγκεκριμένα, στο χωράφι είχε φτάσει ένα τζιπ με τον εν λόγω αξιωματικό, καθώς και στρατιώτες που τον συνόδευαν, οι οποίοι ήταν πάνοπλοι και τον απειλούσε να φύγει από την περιοχή. Ο γεωργός δεν έφυγε από το σημείο και οι τοπικές Αρχές κάλεσαν τα Ηνωμένα Έθνη, ώστε να παρέμβουν.

Στο σημείο έσπευσαν στρατιώτες των Ηνωμένων Εθνών, που κατάφεραν να κατευνάσουν τα πνεύματα και ζήτησαν από τους κατοίκους της Δένειας, όπως τους δοθεί χρόνος μίας ημέρας, για να μιλήσουν με τους στρατιώτες των κατοχικών δυνάμεων και να ζητήσουν εξηγήσεις για το λόγο που συνέβη το εν λόγω περιστατικό.

Πάντως, την ερχόμενη Τετάρτη, οι κάτοικοι της Δένειας αναμένεται να συνοδεύσουν τον γεωργό στο χωράφι του, για να καλλιεργήσουν όλοι μαζί τη γη που υπάρχει εκεί.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί το ΓΕΕΦ, ενώ έγιναν προσπάθειες να ενημερωθεί και το Υπουργείο Εξωτερικών, με τον κ. Αλεξάνδρου να σημειώνει πως ήταν ένα αρκετά προκλητικό περιστατικό και αυτό που ζητούν είναι ένα διάλογο, ώστε να βρεθεί λύση σε ένα φαινόμενο που παρατηρείται κάθε 5-6 μήνες.

Δειτε Επισης

Αυτούς ψάχνει η Αστυνομία για την επίθεση σε ντελιβερά στη Λεμεσό (pics)
Σοβαρή πρόκληση-Αξιωματικός του κατοχικού στρατού απείλησε με όπλο γεωργό στη Δένεια
Νεαρός kickboxer από την Αγγλία πέθανε ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Κύπρο-Καταλείπει τετράμηνο βρέφος
Από τον ισοβίτη του τετραπλού φονικού στον ισοβίτη για Ανδρονίκου-Τα deal και η ιδιάζουσα περίπτωση του Γιάσερ
Οι ενστάσεις στην δίκη Αϊκούτ περί δικαιοδοσίας και η υπόθεση οδηγός για την επικείμενη απόφαση
Σύσκεψη για τις επιθέσεις κατά ντελιβεράδων ανακοίνωσε ο Χαρτσιώτης-«Παρουσιάζει έξαρση το θέμα»
Ενεπλάκη σε τροχαίο το όχημα του Γενικού Εισαγγελέα-Τραυματίστηκε ο οδηγός
«Το μπουκάλι έγραφε αλκοόλ»-Πέντε οι συλλήψεις για την τραγωδία με τα νεογνά στα κατεχόμενα
Δεκαεπτάχρονος οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών-Προσπέρασε παράνομα για να αποφύγει τον έλεγχο
Αυτοί οι δρόμοι επηρεάζονται στη Λευκωσία λόγω των εκδηλώσεων τιμής για την 28η Οκτωβρίου