«Το μπουκάλι έγραφε αλκοόλ»-Πέντε οι συλλήψεις για την τραγωδία με τα νεογνά στα κατεχόμενα

Συνεχίζονται οι έρευνες των λεγόμενων «αρχών» στο ψευδοκράτος, για την υπόθεση δηλητηρίασης των επτά νεογνών, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του ενός εξ αυτών, καθώς τους έδωσαν γάλα που περιείχε οινόπνευμα. Προς αυτή την κατεύθυνση, οι συλλήψεις να ανέρχονται στις πέντε. Οι ύποπτοι παρουσιάστηκαν ενώπιον του λεγόμενου «επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας», το οποίο «διέταξε» την πενθήμερη κράτησή τους.

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, οι πέντε συλληφθείσες είναι «νοσοκόμες» στο «πανδημοτικό νοσοκομείο Λευκωσίας» και θεωρούνται ύποπτες για το περιστατικό. Μάλιστα, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν πρόκληση θανάτου από αμέλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ασύλληπτη τραγωδία στα κατεχόμενα-Έδωσαν οινόπνευμα σε επτά βρέφη, νεκρό το ένα

Όπως ακούστηκε ενώπιον του «δικαστηρίου» από τον «ανακριτή» της υπόθεσης, οι τέσσερις από τις πέντε ύποπτες εργάζονταν βάρδια τη στιγμή του συμβάντος και η πέμπτη εργαζόταν σε διαφορετική βάρδια. Στη συνέχεια, ανέφερε πως υπήρξαν καταθέσεις μαρτύρων, που αφορούν τις συνθήκες αποθήκευσης του οινοπνεύματος, που χρησιμοποιήθηκε στην «εντατική» και θα εξεταστεί υλικό του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, για να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση.

2aXjuO9S-e1730099695979

Κατά τη διάρκεια της «ακροαματικής διαδικασίας», ο «δικηγόρων» ενός εκ των υπόπτων ρώτησε τον «ανακριτή» της υπόθεσης, κατά πόσο το μπουκάλι αλκοόλ έγραφε ξεκάθαρα «οινόπνευμα», και η «αστυνομία» επιβεβαίωσε ότι το μπουκάλι το έλεγε.

Στο μεταξύ, ενώπιον του «δικαστηρίου» ακούστηκε πως «διαπιστώθηκε ότι η αιθυλική αλκοόλη αναμίχθηκε στο φαγητό των μωρών ως αποτέλεσμα αμέλειας από τις νοσοκόμες που εργάζονταν στο νοσοκομείο χωρίς να ληφθούν προφυλάξεις. Το αλκοόλ αποθηκεύτηκε σε ένα μπουκάλι νερού 5 λίτρων και αφαιρέθηκε από το δωμάτιο όπου παρασκευάζονταν οι παιδικές τροφές».

Τα υπόλοιπα έξι νεογνά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην «εντατική», ενώ οι πέντε ύποπτοι τέθηκαν υπό τριήμερη κράτηση.

h5uC8Rwe-e1730099663213

Εξάλλου, έχει δημιουργηθεί «ομάδα κρίσης» για τη διερεύνηση του περιστατικού, υπό τον "πρωθυπουργό" Ουνάλ Ουστέρ.

Όπως μεταδίδεται, μέλη των οικογενειών των βρεφών μαζεύτηκαν στον χώρο του νοσοκομείου στην κατεχόμενη Λευκωσία και δημιουργήθηκαν εντάσεις, με αποτέλεσμα να επέμβει η «αστυνομία».

Δειτε Επισης

Συμπλοκή αλλοδαπών μπροστά στα μάτια αστυνομικών στις Φοινικούδες-Χειροπέδες σε τρεις (pics)
Επιχείρηση από το ΚΣΕΔ για ακυβέρνητο σκάφος λόγω εισροής υδάτων-Διασώθηκαν τρία πρόσωπα
Υπέκυψε στα τραύματά της η 57χρονη που ενεπλάκη σε τροχαίο στους Καπέδες
Στο χειρουργείο ο 69χρονος που μαχαιρώθηκε από τον 31χρονο γιο του-Έφερε τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματος
Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας το βίντεο που κυκλοφορεί με τους βανδαλισμούς στα γραφεία του ΔΗΣΥ
Διακομιδή ενός προσώπου από αλιευτικό σκάφος-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
ΕΔΔΑ: Καμία παραβίαση των δικαιωμάτων του αιτητή στην υπόθεση Sakkou v. Cyprus
M. Χαρτσιώτης: Οι νόμοι για Διοικητικό Δικαστήριο ενισχύουν διαφάνεια και αποτελεσματικότητα
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος του, κατέπεσε σε χαράδρα τριών μέτρων και κατέληξε σε αυλή σπιτιού
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον διαχωρισμό εξουσιών του Γενικού Εισαγγελέα-Επιφυλάξεις από Σαββίδη