Βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι Άλασσας-Διαμαρτυρήθηκαν για την ακύρωση εκλογής Σάββα (pics)

Τον δρόμο Λεμεσού – Πλατρών απέκοψαν συμβολικά κάτοικοι της Άλασσας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόφαση Εκλογοδικείου να ακυρώσει την εκλογή του Σάββα Σάββα στη θέση του κοινοτάρχη, επειδή δεν είναι μόνιμος κάτοικος της κοινότητας.

Η απόφαση λήφθηκε στις 9 Οκτωβρίου από το Εκλογοδικείο, στο οποίο προσέφυγε ο ανθυποψήφιος του, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων που στήριξαν την υποψηφιότητα του Σάββα Σάββα, ο οποίος έλαβε  ποσοστό 54.55% των ψήφων.

Παρά την απουσία της Αστυνομίας, για την οποίαν εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους, περίπου 60 με 70 κάτοικοι του χωριού απέκοψαν, στις 11:00, τον δρόμο Λεμεσού – Πλατρών, για 15 λεπτά, δίνοντας ενημερωτικό φυλλάδιο στους οδηγούς που ανέμεναν στα οχήματα τους.

DOC.20241013.7413092.diamartiria1

Οι κάτοικοι κρατούσαν πανό στο οποίο αναγραφόταν «Δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί ετσιθελικά άλλος κοινοτάρχης από τον νόμιμα εκλελεγμένο» και «Σεβασμός στη ψήφο του λαού», ενώ φώναξαν το σύνθημα «Κοινοτάρχης ένας, Σάββας ή κανένας».

Με την λήξη της διαμαρτυρίας έφτασαν στην περιοχή περιπολικά της Αστυνομίας, με τους κατοίκους να προχωρούν ξανά σε πεντάλεπτη αποκοπή του δρόμου.

Εκφράζοντας την απολογία τους προς τους οδηγούς, οι διαμαρτυρόμενοι αναφέρουν, στο φυλλάδιο που διένειμαν, ότι οι κάτοικοι της Άλασσας δεν αποδέχονται την απόφαση του Εκλογοδικείου να παύσει τον εκλεγμένο κοινοτάρχη, με την αιτιολογία ότι η μόνιμη του κατοικία δεν είναι στην κοινότητα.

Η απόφαση, προσθέτουν, «είναι απαράδεκτη και μη αποδεκτή» ενώ σημειώνουν ότι «ο Σάββας Σάββα βρισκόταν και ακόμη βρίσκεται στον εκλογικό κατάλογο Άλασσας, με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, όπως όλοι οι υπόλοιποι συγχωριανοί και ψηφίζει ανελλιπώς εδώ και 48 χρόνια στην κοινότητα όπου γεννήθηκε».

DOC.20241013.7413093.diamartiria

Υπενθυμίζουν ότι ο κ. Σάββα διετέλεσε κοινοτάρχης από το 2002 μέχρι το 2010 αλλά και Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου την περίοδο 2007-2010 και πως «η υποψηφιότητα του, η οποία στηρίχθηκε και εγγράφως από συγχωριανούς μας, έγινε αποδεκτή από τον Έφορο Εκλογών, με την έκδοση ψηφοδελτίου, το οποίο τον συμπεριλάμβανε ως υποψήφιο κοινοτάρχη Άλασσας».

Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι της κοινότητας σημειώνουν ότι σε επιστολή τους, καλούν τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Βοηθό Έφορο Εκλογών, να προχωρήσουν σε έφεση και να μην αποδεχθούν την απόφαση του Εκλογοδικείου.

Εξάλλου, σε διάσκεψη Τύπου την Παρασκευή, ο Σάββας Σάββα κάλεσε τη Βουλή να προχωρήσει σε αλλαγές στην νομοθεσία, κάνοντας λόγο για απόφαση η οποία δημιουργεί προηγούμενο για νέες ενστάσεις κατά εκλεγμένων, αφού μεγάλο ποσοστό κοινοταρχών και μελών κοινοτικών συμβουλίων δεν  διαμένει μόνιμα στις κοινότητες που εκλέχθηκαν.

DOC.20241013.7413091.diamartiria2

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αξιοποίηση συνεργειών για ανταγωνιστικό αμπελοοινικό τομέα ζήτησε η υπουργός Γεωργίας
Επιστολή Δημάρχου ανατολικής Πάφου σε υπουργό Μεταφορών για έργο κυματοθραυστών
Έχουν δικαίωμα στην εργασία άτομα με ψυχικές διαταραχές-Στιγματισμένα και στην Κύπρο
Παραμένει ταμπού η κατάθλιψη στην Κύπρο-Οι τρόποι αντιμετώπισης και η αύξηση των περιστατικών
Ζητά από ΥΠΑΝ να μετακινήσει το κέντρο για παραβατικούς μαθητές εκτός Παγκύπριου η ΟΕΛΜΕΚ
Βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι Άλασσας-Διαμαρτυρήθηκαν για την ακύρωση εκλογής Σάββα (pics)
Συννεφιασμένος ο καιρός-Στους 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ψάχνουν λύσεις για τη λειψυδρία-Αφαλατώσεις και ανακύκλωση νερού ανάμεσα στα μέτρα για τους αγρότες
Η νομοθεσία υπάρχει για τη χρήση σκούτερ, αλλά υπολείπονται οι υποδομές-«Έλλειψη ολοκληρωμένης πολιτικής»
«Έλεγα στην καρδιά μου ‘μην με προδώσεις’… Ζούσαμε πράγματα απίστευτα, δεν τα χωρούσε ο νους»