Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Ισραήλ για την αργία του Γιομ Κιπούρ-Βροχή από ρουκέτες από το Λίβανο

Σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού είναι το Ισραήλ, που τιμά το Γιομ Κιπούρ την πιο ιερή ημέρα στο ιουδαϊκό ημερολόγιο, καθώς υπάρχουν φόβοι για κύμα πυραυλικών επιθέσεων από το Λίβανο, ενώ το βλέμμα είναι στραμμένο και στο Ιράν.   

Την ίδια στιγμή Ιραηλνοί στρατιώτες συνεχίζουν τις πολεμικές επιχειρήσεις στο Λίβανο και τη Γάζα και με ειδικά συστήματα συναγερμού να προειδοποιούν τον πληθυσμό. Περισσότερες από 120 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κατά του Ισραήλ τις πρώτες ώρες της γιορτής.

Ένας οίκος ευγηρίας στην πόλη Χερτσλίγια, βόρεια του Τελ Αβίβ, υπέστη σημαντικές ζημιές κατά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, το βράδυ της Παρασκευής (11/10), σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, υπογραμμίζει.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη εντοπίστηκαν στον εναέριο χώρο της περιοχής, λίγα λεπτά αφότου ήχησαν οι σειρήνες συναγερμού.

Ισραηλινά μαχητικά απογειώθηκαν και κατέρριψαν ένα drone, χωρίς να έχει διευκρινιστεί όμως για ποιον λόγο δεν κατέστη δυνατό να αναχαιτιστεί το δεύτερο.

Ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα

Στη Γάζα η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, το βράδυ τον θάνατο 30 ανθρώπων στη διάρκεια όλης της ημέρας σε σειρά ισραηλινών πληγμάτων στην πόλη και τον καταυλισμό Παλαιστινίων προσφύγων της Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, τα πλήγματα της χθεσινής ημέρας προκάλεσαν επίσης τον τραυματισμό συνολικά τουλάχιστον 110 ανθρώπων.

Την Κυριακή, ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι θα περικυκλώσει ξανά την Τζαμπάλια, η οποία βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πόλης της Γάζας, και είχε καλέσει τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή προκειμένου να εξαπολύσει επίθεση κατά μαχητών της Χαμάς, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, ανασυντάσσουν "τις δυνάμεις τους" στον τομέα αυτόν.

Η περιοχή αυτή έχει αποτελέσει ήδη δύο φορές το επίκεντρο πολύ σφοδρών μαχών στη Λωρίδα της Γάζας από το ξέσπασμα του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου του 2023 που πυροδοτήθηκε από την αιματηρή και πρωτοφανή επίθεση μαχητών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο νότιο Ισραήλ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 1.206 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP που στηρίχθηκε σε επίσημα ισραηλινά στοιχεία και περιλαμβάνει τους ομήρους που είναι νεκροί ή σκοτώθηκαν κατά την κράτησή τους στη Γάζα από τους 251 που συνελήφθησαν όμηροι και απήχθησαν εκείνη την ημέρα από μαχητές της Χαμάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Πηγή: Cnn.gr

Δειτε Επισης

Διεθνής κριτική στο Ισραήλ για πυρά κατά της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ
Ο Ισραηλινός στρατός διέταξε την εκκένωση 22 χωριών στον Λίβανο-«Μην επιστρέψετε στα σπίτια σας»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της σύλληψης γυναίκας που σκότωσε τους γονείς της και τους έκρυψε σε τάφους στο Έσεξ
Βρέθηκαν λείψανα Βρετανού ορειβάτη που είχε εξαφανιστεί στο Έβερεστ πριν από 100 χρόνια
ΒΙΝΤΕΟ: Ο τυφώνας Μίλτον δημιούργησε τον ισχυρότερο ανεμοστρόβιλο στη Φλόριντα των τελευταίων 52 ετών
Σειρά κυρώσεων των ΗΠΑ σε βάρος της πετροχημικής βιομηχανίας του Ιράν
Τριάντα νεκροί σε ισραηλινά πλήγματα στην Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Ισραήλ για την αργία του Γιομ Κιπούρ-Βροχή από ρουκέτες από το Λίβανο
«Θα πεθάνω» στη φυλακή, έγραφε ο Αλεξέι Ναβάλνι στα απομνημονεύματά του
Τρεις νεκροί σε επίθεση ενόπλων στην Ινγκουσετία