Από «Σιδερένια Σπαθιά» σε «Πόλεμος της Αναγέννησης»-Ο Νετανιάχου ζητά να μετονομαστούν οι επιχειρήσεις των IDF

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα (7/10) από την επίθεση της Χαμάς στο μουσικό Φεστιβάλ Νόβα στο Ισραήλ, η οποία πυροδότησε την κρίση στη Μέση Ανατολή.

Με αφορμή την μαύρη επέτειο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, πρότεινε να αλλάξει το όνομα των επιχειρήσεων των IDF στη Γάζα από «Σιδερένια Σπαθιά – Iron Swords» σε «Πόλεμος της Αναγέννησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο Νετανιάχου το πρότεινε αυτό στην αρχή της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, αλλά δεν έθεσε το θέμα προς συζήτηση ή ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται πως η ισραηλινή κυβέρνηση ονόμασε «Iron Swords» την εκτεταμένη επιχείρηση στη Λωριδα της Γάζας για την εξολόθρευση της Χαμάς, που ξεκίνησε την 7η Οκτωβρίου, μετά την εισβολή της παλαιστινιακής οργάνωσης στο βόρειο Ισραήλ και τις σφαγές εκατοντάδων αμάχων.

Πλέον, με την ένταση των πολεμικών συγκρούσεων στον Βορρά και με δεδομένη την ανταλλαγή πυρών με το Ιράν, ο Νετανιάχου ζήτησε την μετονομασία των επιχειρήσεων των IDF.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο δήμαρχος της Ιερουσαλήμ, Μοσέ Λιόν, επισκέφθηκαν το μνημείο προς τιμήν των 87 αμάχων και στρατιωτών της Ιερουσαλήμ που έπεσαν από τις 7 Οκτωβρίου.

«Θυμόμαστε τους πεσόντες μας, τους ομήρους μας – τους οποίους είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε σπίτι – και τους ήρωές μας που έπεσαν για την υπεράσπιση της πατρίδας και της χώρας», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Και πρόσθεσε: «Ζήσαμε τρομερή σφαγή πριν από ένα χρόνο και σταθήκαμε όρθιοι ως λαός, σαν λιοντάρια».

Ο Λιόν απηύθυνε παράλληλα έκκληση για ενότητα: «Από την Ιερουσαλήμ, πόλη που είναι το σύμβολο της ενότητας, έρχεται το μήνυμα της ενότητας, και ο καθένας από εμάς έχει το καθήκον να συνεχίσουμε μαζί και να ενεργήσουμε σαν ένα».

«Οπως μας δίδαξαν καλά οι μήνες του πολέμου, η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητά μας. Μόνο μαζί θα νικήσουμε», τόνισε ο Λιόν.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, εξέφρασε από την πλευρά του τη δέσμευσή του να κάνει τα πάντα για να «νικήσει» τους εχθρούς του Ισραήλ.

«Είμαστε βαθιά δεσμευμένοι να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να νικήσουμε τους εχθρούς μας και να υπερασπισθούμε την πατρίδα μας», υπογράμμισε ο Γκάλαντ σε ανακοίνωση.

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Νέα διαρροή από το State Department-Κάνει λόγο για επίθεση του Ισραήλ στα ιρανικά εδάφη τις επόμενες ώρες
Από «Σιδερένια Σπαθιά» σε «Πόλεμος της Αναγέννησης»-Ο Νετανιάχου ζητά να μετονομαστούν οι επιχειρήσεις των IDF
Αποκεφάλισαν δήμαρχο πόλης του Μεξικού έξι μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του
Πώς έχει αλλάξει τους Ισραηλινούς η σφαγή της 7η Οκτωβρίου-Μία κοινωνία σε απόλυτο σοκ
Ρίγη συγκίνησης στις εκδηλώσεις μνήμης της 7ης Οκτωβρίου-Τιμήθηκαν τα θύματα της επίθεσης (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Η Χεζμπολάχ χτύπησε εστιατόριο στην Χάιφα, νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε Λίβανο και Συρία
Ένας χρόνος από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ-Η Μέση Ανατολή στο χείλος της αβύσσου
LIVE: Μπαράζ ρουκετών από την Υεμένη στο κεντρικό Ισραήλ-Εκκένωση του παραλιακού μετώπου του Λιβάνου ζητούν οι IDF
Ο πόλεμος της εικόνας και της προπαγάνδας στα πεδία των μαχών-«Μπορεί να καθορίσει την κρίση των πολιτών»
Αποκάλυψη βόμβα-«Υπάρχουν τρία sex tapes του Diddy με πασίγνωστους celebrities»