LIVE: Στην κόψη του ξυραφιού η Μέση Ανατολή-Νεκροί 15 μαχητές της Χεζμπολάχ και ανώτερος ηγέτης της Χαμάς

Με κομμένη την ανάσα η υφήλιος περιμένει τα ισραηλινά αντίποινα στο μπαράζ των ιρανικών πυραυλικών επιθέσεων με την Τεχεράνη να δηλώνει ότι θα απαντήσει αν υπάρξει ένα τέτοιο χτύπημα.    

Σύμφωνα με ισραηλινή πηγή η απάντηση του Ισραήλ θα έχει σαν στόχο να προκαλέσει μεγάλη οικονομική ζημία στο Ιράν, οπότε το πιο πιθανό είναι ότι θα πληγούν στόχοι που έχουν να κάνουν με το πετρελαϊκό πρόγραμμα του Ιράν.

Η αίσθηση που υπάρχει όπως αναφέρουν οι Times of Israel είναι ότι η απάντηση πρέπει να είναι «δυναμική» και να έρθει σύντομα.

Από την πλευρά του ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε ότι ενώ το Ιράν δεν επιδιώκει πόλεμο, θα δώσει μια «ισχυρότερη απάντηση» εάν το Ισραήλ προβεί σε αντίποινα μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν την Τρίτη (1/10).

Μιλώντας στη Ντόχα μαζί με τον εμίρη του Κατάρ σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι την Τετάρτη, ο Πεζεσκιάν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι υποκινεί την ανασφάλεια στην περιοχή και καταδίκασε αυτό που χαρακτήρισε ιστορικά εγκλήματα.

«Δεν μας έμεινε άλλη επιλογή από το να απαντήσουμε. Εάν το Ισραήλ θέλει να αντιδράσει, θα έχουμε μια ισχυρότερη απάντηση, σε αυτό έχει δεσμευτεί η Ισλαμική Δημοκρατία», πρόσθεσε ακόμη.

Λίγες ώρες μετά την πρωτοφανή επίθεση της Τρίτης (1/10), ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε: «Το Ιράν έκανε ένα μεγάλο λάθος απόψε - και θα το πληρώσει».

Τα σχόλια του Πεζεσκιάν έρχονται μετά την εκτόξευση περίπου 200 βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν ως απάντηση στις δολοφονίες του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα και του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

Δειτε Επισης

Νεκρός εδώ και τρεις μήνες ο επικεφαλής της Κυβέρνησης της Χαμάς
Ακόμη 30 εκατομμύρια ευρώ ανθρωπιστικής βοήθειας στέλνει η ΕΕ στο Λίβανο
«Ίσως η σύγκρουση Ιράν με Ισραήλ να βολεύει μερικά κράτη του Κόλπου»-Οι εκτιμήσεις αναλυτή στον Guardian
Ισχυρισμοί Χούθι ότι επιτέθηκαν με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Τελ Αβίβ
Αμερικανική βόμβα του Β Παγκοσμίου Πολέμου εξερράγη σε αεροδρόμιο της Ιαπωνίας
Περιμένοντας την σκληρή απάντηση του Ισραήλ-Στο στόχαστρο μπορεί να βρεθεί η πετρελαιοχημική βιομηχανία
Νεκρός σε αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στη Δαμασκό ο γαμπρός του Νασράλα και ο γιος του
LIVE: Στην κόψη του ξυραφιού η Μέση Ανατολή-Νεκροί 15 μαχητές της Χεζμπολάχ και ανώτερος ηγέτης της Χαμάς
Διευκρινίσεις Γκουτέρες αφότου κηρύχθηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο από το Ισραήλ
Σοκ στη Νότια Αφρική-Λευκός αγρότης πυροβόλησε δύο μαύρες γυναίκες και τις τάισε στα γουρούνια