Παραδέχθηκε ενοχή ο χειριστής σκάφους που συνελήφθη μετά από πυροβολισμούς-Eλεύθερος με εγγύηση 10.000

Παραδέχθηκε ενοχή στην κατηγορία των αμελών και επικίνδυνων πράξεων, Ιταλός χειριστής σκάφους ηλικίας 68 ετών, που συνελήφθη χθες ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, όταν παρέλειψε να σταματήσει για έλεγχο από την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να ριχθούν εναντίον του προειδοποιητικοί πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σήμερα καταχωρήθηκε εναντίον του 68χρονου υπόθεση, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, αυτός παραδέχθηκε την εναντίον του κατηγορία των αμελών και επικίνδυνων πράξεων και το δικαστήριο όρισε την 20η Ιουνίου ως ημερομηνία για ανάγνωση γεγονότων και επιβολή ποινής. Ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος αφού πρώτα υπέγραψε εγγύηση ύψους 10 χιλιάδων ευρώ.

Όπως δήλωσε ο Σπύρος Χρυσοστόμου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας «γύρω στις 14.00 το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Μαΐου, περίπολο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισε ταχύπλοο σκάφος 30 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του Παραλιμνίου – Κάβο Γκρέκο, στο οποίο έγινε σήμα να σταματήσει για έλεγχο. Ο οδηγός του ταχύπλοου παρέλειψε να σταματήσει οδηγώντας αμελώς και απερίσκεπτα».

Πρόσθεσε ότι «το σκάφος καταδιώχθηκε από την άκατο της Λιμενικής και ο οδηγός του συνέχισε να οδηγεί επικίνδυνα. Προκειμένου να γίνει κατορθωτή η ανακοπή του ταχύπλοου, ρίχθηκαν προειδοποιητικοί πυροβολισμοί».

Το σκάφος, συνέχισε ο κ. Χρυσοστόμου «οδηγήθηκε στο λιμάνι Λάρνακας και ο οδηγός του σκάφους, Ιταλός υπήκοος, 68 ετών, συνελήφθηκε για το αυτόφωρο αδίκημα των αμελών και απερίσκεπτων πράξεων. Στη συνέχεια μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας ερεύνησαν το σκάφος χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε».

Όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοστόμου  «ο οδηγός τέθηκε υπό κράτηση και σήμερα καταχωρήθηκε εναντίον του υπόθεση, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας. Ο 68χρονος παραδέχθηκε την εναντίον του κατηγορία των αμελών και επικίνδυνων πράξεων και το δικαστήριο όρισε την 20η Ιουνίου ως ημερομηνία για ανάγνωση γεγονότων και επιβολή ποινής».

Ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος «αφού πρώτα υπέγραψε εγγύηση ύψους 10 χιλιάδων ευρώ».

Σημειώνεται ότι ο 68χρονος ήταν μόνος του στο ταχύπλοο και σύμφωνα με την Αστυνομία δεν τίθεται θέμα παράτυπης μετανάστευσης.

Το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά την υπόθεση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταδίωξη σκάφους με πυροβολισμούς ανοικτά του Κάβο Γκρέκο-Συνελήφθη ένα πρόσωπο

Δειτε Επισης

Η έφηβη Αμμοχωστιανή που έζησε τη φρίκη της εισβολής-«Τυλίγαμε τους νεκρούς και τους πηγαίναμε στο ξενοδοχείο του θανάτου»
Συνελήφθη ο 53χρονος φερόμενος δράστης της απόπειρας φόνου στο Πισσούρι-Δίνει μάχη για τη ζωή ο 30χρονος
Φρικτός θάνατος για 17χρονο στην Ιταλία-Θάφτηκε στην άμμο και πέθανε από ασφυξία
Στον ανακριτή η Μουρτζούκου-Οι αστυνομικοί επιχειρούν να αποσπάσουν ομολογία για το τι έχει συμβεί στον Παναγιωτάκη
ΒΙΝΤΕΟ: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς έξω από εστιατόριο στο Κολωνάκι–Πάνω από δέκα τραυματίες, ένα σοβαρά
Χ. Πετρίδης στον REPORTER: Η συμμετοχή στα κοινά έχει μόνο ένα νόημα, να αλλάξεις όσα δεν λειτουργούν
Χτίζει νέες βάσεις με τη βάση η ΕΔΕΚ-Κατέβηκε στον κόσμο και αποκαθιστά σχέσεις
Καινοτομεί ο Δήμος Λευκωσίας-Επιχειρεί σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας για μείωση κόστους στο ρεύμα
«Αδιαφορία, απραξία, χαοτική κατάσταση»-Η σκιαγράφηση της πολιτικής ευθύνης που έμεινε ορφανή για τους ΤΑΚΑΤΑ
Απόπειρα φόνου στη Λεμεσό-Διασωληνωμένος 30χρονος που μαχαιρώθκε έξω από υπεραγορά