Πάνε για... ολοήμερο στο Συνοδικό-Παρέλαση μαρτύρων, σε ρόλο συνηγόρου ο Πορφύριος

Μετά από χίλια μύρια κύματα και την απόρριψη των 24 ενστάσεων που κατέθεσε η πλευρά των μοναχών, μπήκε στα βαθιά η διαδικασία ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου, το οποίο εξετάζει ηθικά αλλά και οικονομικά παραπτώματα σε βάρος των δυο Αρχιμανδριτών και του ιερομόναχου Αββακούμ. Οι τρείς μοναχοί παρουσιάστηκαν εν τέλει ενώπιον του Συνοδικού χωρίς δικηγόρο καθώς προηγήθηκαν συνολικά τρείς αποχωρήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι κλήθηκαν να εκπροσωπήσουν τους κατηγορούμενους ρασοφόρους.

Παρά την αποχώρηση και του τελευταίου δικηγόρου που επιχείρησε να αναλάβει τους μοναχούς, η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά, με τον Αρχιμανδρίτη Πορφύριο να αναλαμβάνει ρόλο συνηγόρου υπεράσπισης και να αντεξετάζει τον Μητροπολίτη Ησαΐα, ο οποίος ήταν ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας.

Η κατάθεση του Μητροπολίτη Ταμασού ήταν πολύωρη και παρά τον προγραμματισμό, του Δικαστηρίου για κατάθεση μαρτύρων ανά μισή ώρα ο Ησαΐας βρισκόταν ενώπιον των συνοδικών για πέραν των δυόμιση ωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μητροπολίτης, δέχθηκε ριπή ερωτήσεων από τον Πορφύριο, αφού πρώτα ο ίδιος αναφέρθηκε στα γεγονότα του υπό διερεύνηση σκανδάλου, ενώ αναφέρθηκε ενώπιον των Συνοδικών στα στοιχεία τα οποία έφθασαν στα χέρια του, που έχουν να κάνουν με τα υπό εξέταση ηθικά παραπτώματα. Ανάμεσα σε στοιχεία που προσκομίστηκαν στο Συνοδικό Δικαστήριο, είναι και οπτικοακουστικό υλικό, μέρος του οποίο διέρρευσε σε τρίτα πρόσωπα αλλά και στα ΜΜΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Εκ νέου... χωρίς δικηγόρο στο Συνοδικό Δικαστήριο οι τρεις μοναχοί-Εν αναμονή της κατάθεσης του Ησαΐα

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι μοναχοί παρέδωσαν στοιχεία ενώπιον των Συνοδικών, τα οποία κατά κύριο λόγω αφορούν συνομιλίες με τον Μητροπολίτη Ησαΐα σε σχέση με τα χρήματά που του παραδίδονταν, με συνθηματικό, τα φάρμακα.

Σημειώνεται ότι οι μοναχοί υποστηρίζουν πως έχουν στα χέρια τους στοιχεία που αντικρούουν όσα του καταλογίζονται.

Ενδεικτική προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ταξιδιωτική βαλίτσα που είχαν μαζί τους και σε αυτή τη διαδικασία οι μοναχοί, εντός της οποίες υπήρχαν box files, με στοιχεία και τεκμήρια. Ανάμεσα σε αυτά, συνομιλίες των μελών της αδελφότητας, με τον Ησαΐα.

Περεταίρω κατά τη μέχρι στιγμής διαδικασία, κατέθεσε αριθμός μαρτύρων, καθώς πέραν από τον Ησαΐα, κατέθεσαν άλλοι τρείς μάρτυρες κατηγορίας, ανάμεσα τους και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μιχάλης Βορκάς, ενώ σειρά πήραν άλλοι μάρτυρες με τη διαδικασία να αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα.

Επιπρόσθετα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση αλλά και η αντεξέταση του Πατήρ Βαρνάβα ως μάρτυρα κατηγορίας, ο οποίος φέρεται να ήταν ο κομιστής προς τον Μητροπολίτη Ταμασού, του υλικού που καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας της Ιεράς Μονής.

Παράλληλα, οι μοναχοί υποστηρίζουν ότι έχουν στα χέρια τους τεκμήρια που καίνε τον Βαρνάβα και κάνουν λόγο για υλικό σεξουαλικού περιεχομένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Εικοσιτέσσερις προδικαστικές ενστάσεις υπέβαλαν οι μοναχοί-Νέα πυρά από Βαβούσκο στο Συνοδικό

Υπενθυμίζεται πως, στη λίστα με τους μάρτυρες κατηγορίας περιλαμβάνονται περίπου δεκαπέντε πρόσωπα, ενώ η λίστα με τους μάρτυρες υπεράσπισης περιλαμβάνει αντίστοιχο αριθμό.

Δειτε Επισης

Τον έπιασαν να καπνίζει κάνναβη σε αποθήκη-Είχε πάνω του και πλαστά 50ευρα
Φωνές ΠΑΣΥΝΟ για την επίθεση στο ΤΑΕΠ-«Η Αστυνομία άφησε τον δράστη να φύγει, είπε να τους αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους»
Ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την επίθεση στους ντελιβεράδες βλέπει η Αστυνομία
Ομάδα δεκαπέντε προσώπων επιτέθηκαν, τραυμάτισαν και λήστεψαν αλλοδαπούς-Χειροπέδες σε δύο άτομα
Φωτιά στην επαρχία Πάφου-Στη μάχη εναέρια μέσα
Έφερνε παράτυπους μετανάστες στην Κύπρο και έπαιρνε χρήματα-Συνελήφθη 26χρονος
Συνεχίζεται ο αναβρασμός στις Κεντρικές-Νέα φωτιά στην πτέρυγα 4, δεσμοφύλακας στο νοσοκομείο με αναπνευστικά
Παραμένει άφαντος ο 29χρονος Χρίστος που επιτέθηκε σε νοσηλευτές και γιατρό στο ΓΝ Λευκωσίας
Στο κελί για οκτώ χρόνια 41χρονος-Βοηθούσε μετανάστες να εισέλθουν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 15χρονος (pic)