Έντονη ανησυχία για το υδατικό στην Πάφο-«Χρειαζόμαστε δυο νέα φράγματα»

Έκκληση να τεθεί ως προτεραιότητα η κατασκευή δύο επιπρόσθετων φραγμάτων στην Πάφο, για τα οποία υπάρχουν μελέτες από τη δεκαετία του 1990, ενός στον Διαρίζο ποταμό παρά την κοινότητα Σιουσκιούς και δεύτερου στον ποταμό της Έζουσας παρά την κοινότητα Επισκοπής κάνει, με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Πάφου Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης.

Τα δύο αυτά έργα, είπε ο κ. Πιττοκοπίτης, θα συμβάλουν τα μέγιστα στην ενίσχυση του υδατικού ισοζυγίου στην επαρχία Πάφου. Θα στηρίξουν έμπρακτα και τον τομέα της ύδρευσης αλλά και τον πρωτογενή τομέα και τους γεωργούς μας, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για την υφιστάμενη κατάσταση στο φράγμα Μαυροκόλυμπου,  ο κ. Πιττοκοπίτης απάντησε πως η απώλεια των αποθεμάτων νερού που υπήρχαν στο φράγμα του Μαυροκόλυμπου επιδεινώνει ακόμη περισσότερο κατάσταση στην στην επαρχία Πάφου όσον αφορά το θέμα της άρδευσης πρωτίστως.

Αναφέρθηκε, εξάλλου, στην καταστροφή της κινητής μονάδας αφαλάτωσης στην Πάφο, προσθέτοντας πως η παρατεταμένη ανομβρία επιδεινώνουν και άλλο την κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Ανησυχία Δημάρχου Λεμεσού για το «Πληρώνω όσο Πετώ»-«Αναγκαία η στήριξη του κράτους»

Δειτε Επισης

Καλοκαιρινός ο καιρός, στους 34 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Αλλάζει τις επόμενες ημέρες το σκηνικό
«Αυξάνονται τα περιστατικά παιδιών που χρήζουν βοήθειας, δύο οι παράγοντες... Οι περιπτώσεις ιδιαίτερες»
Παραθέτει τις δράσεις του για το υδατικό το ΤΑΥ-Κάθε χρόνο και χειρότερα οι εισροές στα φράγματα
Χτίζουν «κοινωνικές κατοικίες» σε γη ελληνοκυπρίων οι Τούρκοι-Στις 28 Μαρτίου αρχίζουν οι εργασίες
Η Πράσινη Φορολογία βάζει στον κάλαθο το πληρώνω όσο πετώ-«Μας ζήτησαν ξανά, αλλά δεν τα έκαναν σωστά»
Οι αντιδράσεις οδήγησαν το «Ράλι Αφροδίτη» εκτός του Δάσους Πάφου-Επενέβη η Παναγιώτου
Εξέφρασε στήριξη σε παιδιά με γενετικές παθήσεις ο υπουργός Υγείας
Βήματα προόδου από την Κύπρο σε θέματα ισότητας φύλων-Οι δράσεις που τρέχει η Κυβέρνηση
Ξεφάντωσε στη Λεμεσό το βασιλικό ζεύγος του Καρναβαλιού του Ρίο
Σπάει το φράγμα των 30 βαθμών ο υδράργυρος-Νέα άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή