Σοκ στην Αυστραλία-Πέταξε καυτό καφέ σε μωρό και έφυγε από τη χώρα

Διεθνές ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολυθεί για την σύλληψη ενός άνδρα από την Αυστραλία ο οποίος έριξε καυτό καφέ σε ένα βρέφος.

Η επίθεση - που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα και σόκαρε τη χώρα – άφησε το 9 μηνών αγοράκι με «σοβαρά εγκαύματα» στο πρόσωπο και τα άκρα του. Η αστυνομία του Κουίνσλαντ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον 33χρονο δράστη ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρές καταγγελίες που επισύρουν μέχρι και ισόβια κάθειρξη.

Οι Αρχές της χώρας ανακοίνωσαν σήμερα, Δευτέρα πως ο κύριος ύποπτος εθεάθη στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ έξι ημέρες μετά το περιστατικό και μόλις 12 ώρες πριν μπορέσουν να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά του και διέφυγε από τη χώρα.

Πώς έγινε η επίθεση στο μωρό – Φέρει πολύ σοβαρά τραύματα

Το βρέφος βρισκόταν σε πικνίκ με την οικογένειά του σε ένα πάρκο των προαστίων στις 31 Αυγούστου, όταν μάρτυρες λένε ότι ένας «άγνωστος άνδρας» πλησίασε, άδειασε ένα φλασκί πάνω στο παιδί και έφυγε με τα πόδια, αναφέρει το BBC.

Στο μωρό δόθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες, προτού μια νοσοκόμα εκτός υπηρεσίας το μεταφέρει στο διαμέρισμά της όπου του έριξε κρύο νερό στις πληγές.

Ωστόσο, το παιδί υπέστη σοβαρά τραύματα, τα οποία απαιτούν πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις, και οι γονείς του λένε ότι αντιμετωπίζει έναν πολυετή δρόμο ανάρρωσης.

Άγνωστο το κίνητρο του δράστη

Το κίνητρο πίσω από το περιστατικό είναι ακόμη άγνωστο, δήλωσε ο επιθεωρητής Paul Dalton στα μέσα ενημέρωσης, περιγράφοντας την υπόθεση ως μία από τις «πιο περίπλοκες και σοκαριστικές» που έχει δει ποτέ. Επιβεβαίωσε ότι η αστυνομία γνωρίζει σε ποια χώρα είχε διαφύγει ο ύποπτος, καθώς και το όνομά του, αλλά δήλωσε ότι η αποκάλυψη των πληροφοριών αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την έρευνα.

Συντετριμμένοι οι γονείς του μωρού

Οι γονείς του μωρού δήλωσαν τη Δευτέρα στα μέσα ενημέρωσης ότι ήταν «συντετριμμένοι» όταν έμαθαν ότι ο ύποπτος έφυγε από τη χώρα, αλλά και ανακουφισμένοι που έφυγε.

«Φαίνεται ότι ήταν πολύ, πολύ κοντά στη σύλληψή του και αυτό προφανώς σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε ποιος ξέρει πόσο καιρό για να αποδοθεί δικαιοσύνη στον γιο μας», δήλωσε η μητέρα του στο Australian Broadcasting Corporation.

Το αγόρι είναι σε «καλή διάθεση», πρόσθεσε ο πατέρας του, αλλά τόνισε πως μπορεί να χρειαστεί ακόμη περαιτέρω επεμβάσεις μεταμόσχευσης δέρματος.

Μια σελίδα GoFundMe για το αγοράκι έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 150.000 δολάρια Αυστραλίας.

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός οι Αρχές για πυρκαγιά στην επαρχία Λευκωσίας
Στα χνάρια του Τραμπ η Μελόνι-«Ελπίζουμε να κάνουμε τη Δύση μεγάλη ξανά»
Θετικές οι επαφές στην πενταμερή ΗΠΑ-Ευρωπαίων για την Ουκρανία
Μυστηριώδης μεγάλη μελανιά επανεμφανίστηκε στο χέρι του Τραμπ-Εικασίες για την υγεία του
Συνελήφθη ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς στην πανεπιστημιούπολη της Φλόριντα
Αισιόδοξος ο Τραμπ ότι θα υπογράψει εμπορικές συμφωνίες με την Κίνα και την ΕΕ
Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»
Τέσσερις επιβεβαιωμένοι τραυματίες στη Φλόριντα-Το Πανεπιστήμιο ενεργοποίησε σύστημα έκτακτης ανάγκης
Σχεδόν 300 Αμερικανοί ακαδημαϊκοί κατέθεσαν αίτηση για «επιστημονικό άσυλο» στη Γαλλία
ΒΙΝΤΕΟ: Συναγερμός σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ-Άγνωστος άνοιξε πυρ