Καταβλήθηκε μέρος των αποζημιώσεων στην Ευδοκία Λοΐζου-Υπολείπονται ακόμη 900.000 ευρώ

Μετά από ταλαιπωρία αρκετών χρόνων, απαξίωση και έντονες δικαστικές διαμάχες, το ΡΙΚ κατέβαλε τελικά μέρος της αποζημίωσης προς την Ευδοκία Λοΐζου. Πρόκειται για τις 450.000 ευρώ, ένα ποσό που δεσμεύτηκε με απόφαση Δικαστηρίου, το οποίο στη συνέχεια καταβλήθηκε στην κ. Λοΐζου, ωστόσο ο αγώνας της δημοσιογράφου δεν σταματά εδώ, καθώς το Κρατικό Ίδρυμα καλείται να καταβάλει επιπλέον άλλες περίπου 900.000 ευρώ.

Κλειδί στην καταβολή του χρηματικού ποσού από το ΡΙΚ, ήταν η απόφαση του Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος δέσμευσης των 450.000 ευρώ από τους λογαριασμούς του Κρατικού καναλιού. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, παρά την ένσταση που κατέθεσαν οι δικηγόροι του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, αναφορικά με το διάταγμα δέσμευσης τραπεζικών του λογαριασμών, στις 20 Μαΐου 2024, εξέδωσε το νέο διάταγμα με το οποίο ουσιαστικά ανάγκασε το ΡΙΚ για καταβολή μέρους της αποζημίωσης.

Της απόφασης για δέσμευση του ποσού προηγήθηκαν άλλες δικαστικές αποφάσεις, τις οποίες σύμφωνα με την πλευρά της δημοσιογράφου, το ΡΙΚ τις αγνόησε, ενώ είχε γίνει σχετική πρόταση προς το Ίδρυμα για εξόφληση του ποσού τμηματικά, ώστε να μην επηρεαστούν άμεσα τα οικονομικά του σταθμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ

Όπως ανέφερε στον REPORTER αρμόδια πηγή, η προσπάθεια συνεννόησης με το κρατικό κανάλι συνεχίζεται και αυτό διότι, πρέπει να καταβάλει το υπόλοιπο ποσό. Η πλευρά της Ευδοκίας Λοϊζου, απέστειλε σχετική επιστολή στο Κρατικό κανάλι, ώστε να συνεργαστεί χωρίς περεταίρω διαδικασίες και κατ΄ επέκταση να καταβάλει ολόκληρη την αποζημίωση. Ωστόσο, όπως μας αναφέρθηκε, για την ώρα δεν υπάρχει οποιαδήποτε αντίδραση ή απάντηση προς την πλευρά της δημοσιογράφου και ως εκ τούτου, παρά το γεγονός πως έχει παρέλθει αρκετός καιρός, το ΡΙΚ ακόμη δεν έχει συμμορφωθεί πλήρως με την δικαστική απόφαση.

Παρά την αχτίδα αισιοδοξίας που δημιουργήθηκε με την καταβολή μέρους της αποζημιώσεις προς την κ. Λοΐζου, η ίδια εξακολουθεί να υποβάλλεται σε επίπονες θεραπείες, ενώ πηγαινοέρχεται στην Αγγλία για τον σκοπό των θεραπειών, κάτι που συνεπάγεται μεγάλο κόστος. Παράλληλα, όπως πιστοποίησε και ενώπιον Δικαστηρίου ο Άγγλος καθηγητής Michael Hanna, οι θεραπείες της δημοσιογράφου θα πρέπει να συνεχιστούν για όλη της τη ζωή, κάτι που συνεπάγεται με μεγάλο χρηματικό κόστος.

Υπενθυμίζεται πως, η ταλαιπωρία για την Ευδοκία Λοΐζου, άρχισε από το 2007, όταν διεγνώσθη με ιογενή εγκεφαλίτιδα, λόγω του ανθυγιεινού εργασιακού περιβάλλοντος στις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ. Έκτοτε η δημοσιογράφος αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας. Της διάγνωσης ακολούθησε μεγάλη δικαστική μάχη, ενώ η Ευδοκία Λοΐζου, ήρθε αντιμέτωπη με την άτεγκτη στάση του ΡΙΚ, ενώ εξακολουθεί να περιμένει την καταβολή ολόκληρου του ποσού της αποζημίωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Νέο διάταγμα Δικαστηρίου για τις αποζημιώσεις του ΡΙΚ στην Ευδοκία Λοΐζου-Αποδεσμεύονται 450,000 ευρώ

Δειτε Επισης

Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι
Υπογράφονται οι συμφωνίες Κύπρου και Ελλάδας για τις μεταμοσχεύσεις
ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ: Παράνομη η πρόταση Δημάρχου Λ/σου για Park & Ride, υποστηρίζει
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές