Δέκα ενστάσεις για τις δημοτικές στο Εκλογοδικείο-Οι δήμοι και κοινότητες που κατατέθηκαν προσφυγές

Μπορεί οι δημοτικές εκλογές να έχουν τελειώσει εδώ και σχεδόν τρεις μήνες και οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι, κοινοτάρχες, δημοτικοί σύμβουλοι και κοινοτικοί σύμβουλοι, να έχουν σηκώσει μανίκια και να άρχισαν δουλειά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ωστόσο κάποιες εκλογικές μάχες συνεχίζονται, αυτή τη φορά όμως, στις δικαστικές αίθουσες του Εκλογοδικείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στις δικαστικές αίθουσες ο «δεύτερος γύρος» των εκλογών για τον ΕΟΑ Πάφου

Πέραν της γνωστής περίπτωσης του ΕΟΑ Πάφου, για την οποία στο Εκλογοδικείο προσέφυγε ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ, Κώστας Κωνσταντίνου, για επανακαταμέτρηση των ψήφων για τη θέση του Προέδρου το Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης, προσφυγές υπάρχουν για άλλες εννέα περιπτώσεις.

Σε ό,τι αφορά στον ΕΟΑ Πάφου, ο κ. Κωνσταντίνου, που έχασε από τον Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη, για 38 ψήφους, αποφάσισε να προχωρήσει σε αίτημα για επανακαταμέτρηση, στο Εκλογοδικείο. Για την ιστορία, τρίτος σε ψήφους ήταν ο Μάριος Τσέλεπος, που έλαβε 6,973 ψήφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προσφύγει στο Εκλογοδικείο και ζητά επανακαταμέτρηση για τον ΕΟΑ Πάφου ο Κ. Κωνσταντίνου

Ενστάσεις για τέσσερις δήμους

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ένσταση υποβλήθηκε και για τη θέση του αντιδημάρχου στο Δήμο Λευκωσίας, που κατέλαβε ο Χρύσανθος Φάκας, που έλαβε 6.703, με ποσοστό 45,74%, έναντι 6.113 (41,71%) του Χρήστου Ιωσήφ και 1,839 του Αντώνη Κουππαρή (12,55%).

Σημειώνεται ότι στους Δήμους Λακατάμιας, Αγίου Αθανασίου, Γερμασόγειας και Μουταγιάκκας, ενστάσεις υποβλήθηκαν για τις θέσεις των Δημοτικών Συμβούλων.

Στη Λακατάμια εκλέχθηκαν εκ μέρους του ΔΗΣΥ οι Χριστόφορος Χριστοφόρου (769 ψήφους), Άρτεμις Αρτέμη (741 ψήφους), Σωκράτης Ιωακείμ (695 ψήφους), Ειρήνη Γελαστού (646 ψήφους), Κωνσταντίνος Καϊλης (604 ψήφους), Λούκας Ιατρού (600 ψήφους). Από το ΑΚΕΛ εκλέχθηκαν Θωμάς Θωμά (880 ψήφους), Ανδρέας Αθανασίου (727 ψήφους), Κώστας Βασιλείου (724 ψήφους), Χρήστος Ζακχαίος (722 ψήφους), Μάριος Αργυρίδης 537 ψήφους), Αναστασία Χάσικου (508 ψήφους).

Από το ΔΗΚΟ, το χρίσμα έλαβαν οι Άντρη Μιχαλιά (373 ψήφους), ο Αλέξανδρος Αλεξάνδρου (330 ψήφους), ενώ από τη ΔΗΠΑ οι Νικόλας Επισκόπου (184 ψήφους) και Φάνος Θεοφάνους (155 ψήφους). Το ΕΛΑΜ εξέλεξε δύο εκπροσώπους, τον Ανδρέα (Κίκο) Δημητρίου με (214 ψήφους) και τον Πολύδωρο Πολυδώρου (214 ψήφους).

Από ένα βουλευτή εξέλεξαν η ομάδα «Μαζί για τον τόπο μας» (Σωκράτης Κτίσης 279 ψήφους), το Κίνημα Οικολόγων (Αθηνά Αγγελή 197 ψήφους) και η ΕΔΕΚ (Δημήτρης Μελεούνης 164 ψήφους).

Στο Δήμο Αγίου Αθανασίου είχαν εκλεγεί οι Ανδρέας Παντελίδης (493 ψήφους), Ανδρέας Διογένους (462 ψήφους) από τον ΔΗΣΥ, Άντρη Ζάκου (584 ψήφους) και Μιχάλης Κούσουλος (450 ψήφους) από το ΑΚΕΛ, ο Γιαννάκης Ιωάννου (359 ψήφους) από την ΕΔΕΚ, ο Ανδρέας Λυσάνδρου (244 ψήφους) από το ΕΛΑΜ και ο Ασίλης Σταύρου (130 ψήφους) από τη ΔΗΠΑ.

Στο δημοτικό συμβούλιο Γερμασόγειας είχαν εξασφαλίσει θέση οι Δημήτριος Γερμασογείτης (638 ψήφους), Δώρος Θεοδώρου (523 ψήφους), Χριστάκης Κιτρομιλίδης (459 ψήφους) από τον ΔΗΣΥ, οι Εύρος Δρουσιώτης (612 ψήφους) από το ΑΚΕΛ, οι Χρίστος Μουζουρίδης (246 ψήφους) και Γιαννάκης Μαραγκός (245 ψήφους ) από το ΔΗΚΟ.

Τέλος, στο Δήμο Μουταγιάκκας εκλέχθηκαν οι Χρίστος Τυρίμου (312 ψήφους) από το ΑΚΕΛ και Γιάννα Καρακουλάκη (234 ψήφους) από τον ΔΗΣΥ.

Στον αέρα τέσσερις θέσεις κοινοταρχών

Την ίδια ώρα, στον αέρα βρίσκονται τέσσερις θέσεις κοινοταρχών, για τις οποίες υποβλήθηκαν επίσης ενστάσεις. Πιο συγκεκριμένα αφορούν τις κοινότητες Πολύστυπου, Άλασσας, Καλού Χωριού Λεμεσού και Τόχνης.

Στον Πολύστυπο η διαφορά των δύο υποψηφίων ήταν μόλις μία ψήφος, αφού ο Γιώργος Νικοδήμου επικράτησε με 109 ψήφους (50.23%), έναντι 108 του Νικόλα Αργυρίδη με 108 (49.77%).

Επίσης, στην Άλασσα, ο Σάββας Σάββα κέρδισε με 108 ψήφους (54.55%) του Αιμίλου Ττοφαλλή, που έλαβε 90 ψήφους (45.45%). Εξάλλου, στο Καλό Χωριό Λεμεσού, ο Μαρίνος Τιμοθέου κέρδισε με 185 ψήφους (53.94%), έναντι 158 (46.06%) του Παναγιώτη Χρίστου.

Επίσης στην Τόχνη, η Χαραλαμπία Ευστρατίου πήρε τη νίκη με 173 ψήφους (52.27%) έναντι 158 του Σταύρου Δαμιανού (47.73%)

Η περίοδος των ενστάσεων έχει ολοκληρωθεί στις 9 Αυγούστου και όλες οι υποθέσεις έχουν παραπεμφθεί στην Εισαγγελία, ενώ ακολούθως παραπέμφθηκαν ή θα παραπεμφθούν στο Εκλογοδικείο για εκδίκαση.

Κάθε υπόθεση είναι διαφορετική και ο κάθε αιτητής, προβάλλει διαφορετικά παράπονα στην ένστασή του για την εκάστοτε υπόθεση, που θα εκδικαστεί. Τέτοιας φύσεως υποθέσεις, δεν αποκλείεται να χρειαστούν κάποια χρόνια μέχρι να ολοκληρωθούν και να εκδοθούν αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην εποχή των προσωπικών ψήφων-Η δημοφιλία υποψηφίων και οι αποκλίσεις μεταξύ εκλογών

Δειτε Επισης

Επαφές Ερτουγρούλογλου στη Νέα Υόρκη-Συναντήθηκε με Λακρουά
Επανέλαβε τοι αφήγημα Τατάρ η «προεδρία» του-Μιλά για συνάντηση και όχι για επίσημη διαπραγμάτευση
Ξεκάθαρος ο Πρόεδρος-«Μόνο από την τουρκική πλευρά εξαρτάται η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων»
Οι ανεξέλεγκτες θεσμικές κρίσεις, οι μόνιμοι Επιμηθείς και η αναζήτηση λύσεων από το μάτι του κυκλώνα
Τριμερή στα μέτρα του θέλει ο Τατάρ-Άλλαξε αφήγημα για την συνάντηση, αλλά όχι τις αξιώσεις του
Καθρέφτης του Ερντογάν ο Τατάρ-Δέχεται συνάντηση αλλά απορρίπτει την ομοσπονδία και επιμένει στα «δύο κράτη»
Πέραν των 35 διμερών συναντήσεων πραγματοποίησε ο ΥΠΕΞ στη Νέα Υόρκη
ΠτΔ: Ακόμα πιο σημαντικός ο ρόλος μιας επανενωμένης Κύπρου στην περιοχή
Τελευταίο επεισόδιο για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη-Αναμένονται νέα μετά τη συνάντηση ΓΓ-Τατάρ
Έσφιξε ο κλοιός, ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής-Ώρα δύσκολων αποφάσεων Προέδρου για Παπαθεοδώρου και Φιλιππίδη