Για εξελίξεις στο Κυπριακό ενημέρωσε το Εκτελεστικό Συμβούλιο των Κυπρίων Διασποράς ο Χριστοδουλίδης

Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ενημέρωσε τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου των Κυπρίων Διασποράς, αργά το απόγευμα της Τετάρτης στο Προεδρικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, κατά την έναρξη της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καλωσόρισε τα μέλη του Συμβουλίου και εξέφρασε την ελπίδα οι εργασίες του Συνεδρίου των αποδήμων να είναι παραγωγικές, να έχουν αποτελέσματα.

«Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε προς τα μέλη του Συμβουλίου πως «έχουμε να αντιμετωπίσουμε αρκετές προκλήσεις, οι οποίες αφορούν το Κυπριακό» τονίζοντας ότι «είμαστε σε μια κρίσιμη συγκυρία, συμπληρώθηκαν 50 χρόνια, μισός αιώνας» και ότι «τα δεδομένα με την πάροδο του χρόνου είναι σαφώς πιο δύσκολα».

Ανέφερε πως την ίδια στιγμή ζούμε σε ένα άναρχο διεθνές σύστημα και ότι «μας πήρε αρκετά χρόνια ως Κυπριακή Δημοκρατία να αντιληφθούμε ότι το διεθνές σύστημα στο οποίο καλούμαστε να κινηθούμε είναι άναρχο και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, λαμβάνοντας υπόψη αυτό το βασικό δεδομένο, κινούμαστε για να επιτύχουμε και τον υπ΄ αριθμόν ένα στόχο που δεν είναι άλλος από την επίλυση του Κυπριακού, αλλά και για να αποδείξουμε στην πράξη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι μόνο το κυπριακό πρόβλημα».

Ο ΠτΔ επεσήμανε πως η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να είναι στην περιοχή, με πράξεις και όχι με λόγια, ένας ουσιαστικός παράγοντας σταθερότητας μέσα από πρωτοβουλίες που λαμβάνει -πάντοτε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της - αλλά και σε επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχει λόγο στις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Και σημείωσε πως «είναι μέσα από αυτή τη συλλογιστική που προχωρούμε στην ενίσχυση των σχέσεων μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις οποίες (σχέσεις) είχαμε πρόσφατα εξελίξεις».

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Aνάγκη αναζωογόνησης ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μ. Ανατολή τονίζει η Λευκωσία
Το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να αποτρέψει άλλη σφαγή διαμηνύει ο Πρέσβης Ανόλικ
Αισθάνεται ενισχυμένος ο Πρόεδρος μετά το Εθνικό Συμβούλιο-«Μοναδικός στόχος το θετικό αποτέλεσμα»
Προωθεί τη συνεργασία «δύο κρατών» στο εξωτερικό ο Ερσίν Τατάρ
Άμεση κατάπαυση πυρός ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός διαμηνύει το ΥΠΕΞ
Βολές Τριανταφυλλίδη κατά Φειδία με αφορμή μια φωτογραφία του στα κατεχόμενα-« Ντροπή σου παλιόπαιδο, ντροπή σου»
Κ. Κόμπος: Ευκαιρία ενίσχυσης διπλωματικού αποτυπώματος τυχόν εκλογή στο ΣΑΔ
Πριν το τέλος του 2025 τα νομοσχέδια για συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση από το Υπ. Εργασίας
Εμπρηστικός ο Τατάρ-«Μακροπρόθεσμος στόχος η κατεδάφιση και ανοικοδόμηση στο Βαρώσι»
Με ευχές, χαμηλές προσδοκίες και μία διαφωνία πάει στη Νέα Υόρκη για τη συνάντηση με Τατάρ ο ΠτΔ