Τρεις πυρκαγιές σε μισή ώρα παγκύπρια-Έτρεχε το Τμήμα Δασών

Τρεις πυρκαγιές ξέσπασαν, σε διάστημα μισής ώρας σε όλη την Κύπρο, θέτοντας σε κινητοποίηση το Τμήμα Δασών. Και οι τρεις πυρκαγιές τέθηκαν υπό έλεγχο, χωρίς να προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου, 2024 και ώρα 15:45, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην κοινότητα Αγία Βαρβάρα στην Επαρχία Πάφου.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 16:20, καίγοντας έκταση 1,5 εκταρίου με ξηρά χόρτα.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν 5 άτομα του Τμήματος Δασών με 2 πυροσβεστικά οχήματα. Της επιχείρησης του Τμήματος Δασών, συνέδραμαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 4 άτομα και 2 πυροσβεστικά οχήματα.

Της προσπάθειας κατάσβεσης συνέδραμε και 1 πυροσβεστικό αεροπλάνο του Τμήματος Δασών.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Η δεύτερη πυρκαγιά, εκδηλώθηκε στις 16:12 στο δάσος Αγροκηπιάς. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 16:30, καίγοντας έκταση 2 δεκάρια με χαμηλή άγρια βλάστηση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, επιχείρησαν 8 άτομα του Τμήματος Δασών με 2 πυροσβεστικά οχήματα. Της επιχείρησης του Τμήματος Δασών, συνέδραμαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 3 άτομα και 1 πυροσβεστικό όχημα.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Η τρίτη πυρκαγιά, εκδηλώθηκε στις 16:20 σε περιοχή της κοινότητας Αβδελλερού. Η πυρκαγιά λόγω της άμεσης επέμβασης των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 16:56, προτού επεκταθεί.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, επιχείρησαν 4 άτομα του Τμήματος Δασών με 1 πυροσβεστικό όχημα. Της επιχείρησης του Τμήματος Δασών, συνέδραμαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 2 άτομα και 1 πυροσβεστικό όχημα.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών

Το Τμήμα Δασών πληροφορεί το κοινό ότι αύριο Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, είναι σε επίπεδο «ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ».

Τονίζεται ότι, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια και ότι συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί και σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και τις δύο ποινές μαζί.

Το άναμμα φωτιάς, για ετοιμασία φαγητού, επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων.

Απευθύνεται, επίσης, θερμότατη έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση.

Τέλος, σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά καλείται να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Δειτε Επισης

Καταδίκης ΚΔ από ΕΔΑΔ-Παραβιάσεις σε υπόθεση γονικής επιμέλειας
Καταδίκη Κύπρου από ΕΔΑΔ για pushback δύο Σύρων αιτητών ασύλου στο Λίβανo το 2020
Πληροφορίες της Europol οδήγησαν στη σύλληψη 42χρονου για παιδική πορνογραφία
Τρίτη σύλληψη για τη ρατσιστική επίθεση στη Λεμεσό
Πρόλαβε τα χειρότερα στη Λεμεσό το Τμήμα Δασών-Πυρκαγιά πλησίαζε ντεπόζιτο με μαζούτ
Νέα τραγωδία στην άσφαλτο-Νεκρός ο 79χρονος Τρύφωνας Παπαχριστοφόρου
Ελεύθερος από Ανώτατο καταδικασθείς για τρομοκρατία-Εκκρεμούσε η απέλαση του για πάνω από 18 μήνες
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στο Πελέντρι 14χρονος (pic)
Κρυφτό Αστυνομίας για τους πνιγμούς σε πισίνες στον Πρωταρά-Αρνείται να απαντήσει εάν είχαν άδειες τα ξενοδοχεία
Κακόβουλα εκτιμάται εκ πρώτης όψεως ότι τέθηκε πυρκαγιά στο Προδρόμι