Αυτές είναι οι Ισραηλινές που θα απελευθερώσει η Χαμάς το Σάββατο (pics)

Η Χαμάς πρόκειται να αφήσει ελεύθερες το Σάββατο (25/1) τέσσερις Ισραηλινές που κρατά ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας, στη δεύτερη ανταλλαγή κρατουμένων, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία που έχει υπογράψει με το Ισραήλ.

Σήμερα, η παλαιστινιακή οργάνωση τις κατονόμασε. Πρόκειται για τις στρατιωτίνες: Καρίνα Αρίεβ, 20 ετών, Ντανιέλα Γκιλμπόα, 20 ετών, Ναάμα Λεβί, 20 ετών και Λίρι Έλμπαγκ, 19 ετών.

hamas2

Τρεις νεαρές Ισραηλινές αφέθηκαν ελεύθερες την Κυριακή με αντάλλαγμα 90 Παλαιστίνιους κρατούμενους στο Ισραήλ.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Ισραήλ- Χαμάς δεν έχουν δημοσιευθεί επισήμως, όμως οι ανταλλαγές κρατουμένων αναμένεται να διεξάγονται σε διαστήματα λίγο- πολύ τακτικά επί έξι εβδομάδες. Συνολικά στην πρώτη φάση της συμφωνίας θα αφεθούν ελεύθεροι 33 Ισραηλινοί όμηροι με αντάλλαγμα 1.900 Παλαιστίνιους κρατούμενους.

«Ζητήσαμε από τους μεσολαβητές να φροντίσουν ώστε η δύναμη κατοχής (σ.σ. το Ισραήλ) να ανακοινώνει εγκαίρως τον κατάλογο των Παλαιστίνιων κρατουμένων και να τους απελευθερώνει χωρίς καθυστέρηση», πρόσθεσε ο αλ Νούνου.

Νετανιάχου: «Δεν θα εγκαταλείψουμε τους υπόλοιπους»

Την Πέμπτη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μίλησε τηλεφωνικά με τους γονείς των Έμιλι Νταμάρι, Ντορόν Στέινμπρεχερ και Ρόμι Γκονέν, οι οποίοι τον προέτρεψαν να κάνει ό,τι μπορεί για να φέρει πίσω τους υπόλοιπους ομήρους.

1-11

«Δεν εγκαταλείψαμε και δεν θα εγκαταλείψουμε τους υπόλοιπους», τους είπε ο Νετανιάχου, όπως ακούγεται σε ηχογραφημένο απόσπασμα που διανεμήθηκε από το πρωθυπουργικό του γραφείο.

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ο Πάπας Φραγκίσκος πάσχει από λοίμωξη του αναπνευστικού-Παραμένει στο νοσοκομείο, «σε καλή κατάσταση»
Το όχι και τόσο ρομαντικό μήνυμα του Λευκού Οίκου για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου-«Θα σας απελάσουμε»
Κατέρρευσε γέφυρα στο Περού-Νεκροί ο οδηγός λεωφορείου κι ένας επιβάτης, τουλάχιστον 41 τραυματίες
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ζελένσκι με Βάνς-«Οι ΗΠΑ θέλουν διαρκή ειρήνη Ρωσίας-Ουκρανίας
ΒΙΝΤΕΟ: Καρχαρίας στην Καραϊβική επιτέθηκε σε τουρίστρια που πήγε να τον φωτογραφίσει-Της έκοψε τα χέρια
Δεκάδες ασθενείς με mpox έφυγαν από το νοσοκομείο της Γκόμα λόγω των μαχών-Νοσηλεύονταν στην απομόνωση
Έρχεται υπόγειο τούνελ 17 χιλιομέτρων από τον Elon Musk-Πού θα το κατασκευάσει
Η Κομισιόν θα προτείνει την ενεργοποίηση της ρήτρας διαφυγής για τις αμυντικές δαπάνες
Το Κίεβο εντόπισε συντρίμμια του drone που «χτύπησε» στο εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ
Η Χαμάς ανακοίνωσε τους τρεις ομήρους που θα απελευθερώσει το Σάββατο