Μαραθώνια η απολογία του πλοιάρχου της θαλαμηγού Περσεφόνη για τη φωτιά στην Ύδρα

Μαραθώνια εξελίσσεται η απολογία του καπετάνιου της θαλαμηγού Περσεφόνη, ενώπιον του ανακριτή Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο μόνος από τα δεκατρία μέλη του πληρώματος που έχει ξεκινήσει και συνεχίζει να απολογείται, ενώ όλοι μετήχθησαν στο δικαστικό μέγαρο του Πειραιά στις 8 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι το πλήρωμα της θαλαμηγού αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη φωτιά στην Ύδρα, καθώς από τη θαλαμηγό Περσεφόνη εκτιμάται πως εκτοξεύθηκαν τα πυροτεχνήματα το βράδυ της Παρασκευής ανοιχτά της Ύδρας με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά στο πευκοδάσος του Αγίου Νικολάου.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί οι 13 συλληφθέντες πέρασαν για δεύτερη φορά την πόρτα του ανακριτικού γραφείου από όπου την Κυριακή ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Σε βάρος τους ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο ενώ και οι 13 αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται υποστηρίζοντας πως δεν έχουν καμία εμπλοκή με τη ρίψη των βεγγαλικών.

Την ίδια ώρα, οι περίπου 15 επιβάτες της θαλαμηγού, οι περισσότεροι υπήκοοι Καζακστάν, έφυγαν ήδη από την Ελλάδα το Σάββατο.

Η υπόθεση ήρθε στο "φως" μετά τη μαρτυρία ενός καπετάνιου ο οποίος βρισκόταν σε παραπλέον σκάφος και κατέθεσε στο Λιμεναρχείο της Ύδρας πως άκουσε δυνατούς κρότους, είδε μια λάμψη και λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε η φωτιά στο νησί.

Το επόμενο πρωί, το πολυτελές σκάφος κατέπλευσε στην Βουλιαγμένη όπου παρέμεινε αγκυροβολημένο επί ώρες ενώ οι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος συνέλεξαν καταθέσεις τόσο από το πλήρωμα όσο και από τους επιβάτες.

Στη συνέχεια, οι Αρχές οδήγησαν το σκάφος στη Μαρίνα της Βουλιαγμένης και πραγματοποιήσαν έλεγχο εντός τους σκάφους αναζητώντας αφενός τα σωστικά μέσα και τις φωτοβολίδες και αφετέρου τη σύμβαση που είχαν υπογράψει οι επιβάτες με τον πλοιοκτήτη.

Μετά την έρευνα, στελέχη του Λιμενικού οδήγησαν τα μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού στο Λιμεναρχείο Σαρωνικού όπου τους συνέλαβαν ενώ κατασχέθηκε και το πολυτελές σκάφος.

Δείτε βίντεο:

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Τέλος στις θεωρίες για το ξυλόλιο στα Τέμπη-Εκρήγνυνται τα έλαια σιλικόνης, δεν κάηκε η «ύποπτη» ηλεκτρομηχανή
Σοκάρει ο 21χρονος μητροκτόνος-«Με έλεγε τεμπέλη, πήρα ένα κουζινομάχαιρο και την κάρφωσα πολλές φορές»
Πάνω από 25 φορές μαχαίρωσε τη μητέρα του ο 21χρονος-Βρέθηκε σε κάδο το μαχαίρι
Στον θώρακα και την κοιλιά μαχαίρωσε ο 21χρονος τη μητέρα του-Καθάρισε το σπίτι μετά το έγκλημα
Παραδόθηκε στον ανακριτή το πόρισμα Καρώνη για τα Τέμπη-«Στα έλαια των μηχανών αποδίδει την πυρόσφαιρα»
Με τρεις μαχαιριές δολοφόνησε τη μητέρα του ο 21χρονος στη Λάρισα-«Με μισούσε γι' αυτό τη σκότωσα»
Μετά από καβγά σκότωσε τη μητέρα του ο 21χρονος-Έψαχνε για ώρες πώς να ξεφορτωθεί το πτώμα
Σκότωσε τη μητέρα του και προσπάθησε να κρύψει το πτώμα με τη βοήθεια του ξαδέλφου του ο 21χρονος
Οικογενειακή τραγωδία στη Λάρισα-Εικοσιενάχρονος σκότωσε τη μητέρα του (pics)
Σπάει τη σιωπή της η οικιακή βοηθός για τον χαμό της οικογένειας στο Ελληνικό-«Χωρίς να φταίω, με βγάζουν δολοφόνο»