Νέο κεφάλαιο για ΚΙΕ-Στη Βουλή μεταφέρεται η αντιπαράθεση συντεχνιών και ΟΕΛΜΕΚ για στελέχωση

Νέο κεφάλαιο ανοίγει για το θέμα των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης, με τους εκπαιδευτικούς της ΟΕΛΜΕΚ αλλά και των συντεχνιών να θέτουν στο τραπέζι εκ νέου τις απαιτήσεις τους, ώστε Υπουργείο Παιδείας και βουλευτές να γνωρίζουν όλα τα δεδομένα, με στόχο να βρεθεί μία κοινή λύση που να ικανοποιεί όλους και να μην θυματοποιηθεί κανένας εκπαιδευτικός, που τόσα χρόνια στήριξαν τα ΚΙΕ.

Τους προηγούμενους μήνες, οι έντονες δηλώσεις και τοποθετήσεις αναφορικά με το θέμα της στελέχωσης έδιναν και έπαιρναν. Αυτό επειδή, μετά την απόφαση για τερματισμό της αγοράς υπηρεσιών, δημιουργήθηκε ένα κενό, αφού δεν ήταν ξεκάθαρο πώς θα γινόταν η στελέχωση των προγραμμάτων, με τις συντεχνίες που εκπροσωπούν τους καθηγητές που στήριζαν για δέκα χρόνια τα ΚΙΕ και τα ΔΡΑΣΕ, να ζητούν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα έμεναν εν μία νυχτί άνεργοι. Κάτι που εν μέρει έγινε, καθώς το Υπουργείο Παιδείας είχε λάβει αποφάσεις που θεωρούνταν προς τη σωστή κατεύθυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φουντώνει η κόντρα για τα ΚΙΕ, απαντούν στην ΟΕΛΜΕΚ οι συντεχνίες-Πυρά και κατά ΥΠΑΝ

Συγκεκριμένα, μετά από αρκετές παρεμβάσεις προς το μέρος του από πλευράς Συντεχνιών, καθώς και διάφορες κλήσεις με αιτήματα, το Υπουργείο Παιδείας, λίγο πριν τη λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, αποφάσισε όπως για την επόμενη η στελέχωση πραγματοποιηθεί με τα μητρώα των εκπαιδευτικών που έχουν τα ΚΙΕ, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν επρόκειτο να θυματοποιηθεί κανένας.

«Εμείς εκείνο που ξέρουμε είναι ότι για το 2024-2025 δεν θα αλλάξει κάτι για το θέμα της στελέχωσης. Τώρα, αν θα ανοίξει τα χαρτιά της η ΟΕΛΜΕΚ και θα ζητήσει να γίνει η στελέχωση των ΚΙΕ με τους καταλόγους της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, όπως έγινε με τα ΔΡΑΣΕ, θα θέλουμε να μας ενημερώσει και πώς θα εφαρμοστεί το συγκεκριμένο θέμα», επεσήμανε στον REPORTER η οργανωτική γραμματέας των εκπαιδευτικών ΚΙΕ της ΣΕΚ, Κυπρούλλα Κυπριανού.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση που είχε παρθεί από το Υπουργείο Παιδείας, η στελέχωση για τα προγράμματα ΔΡΑΣΕ, από την ερχόμενη σχολική χρονιά, θα γίνει με τον κατάλογο διοριστέων από την ΕΕΥ, κάτι που είχε ζητήσει και η ΟΕΛΜΕΚ, μετά τις αλλαγές που είχαν προκύψει με την κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών. Μία απόφαση που δεν είχε ικανοποιήσει τις συντεχνίες που εκπροσωπούν τους εκπαιδευτικούς που εργοδοτούνταν στα ΔΡΑΣΕ και αυτό που ζητούν είναι όπως το Υπουργείο Παιδείας βρει τη φόρμουλα, με την οποία θα διασφαλιστούν όλοι οι εκπαιδευτικοί και δεν θα υπάρχει άτομο που θα μείνει ξεκρέμαστο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επανέρχονται οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ-Ζητούν άμεσες απαντήσεις για τη στελέχωση

«Εμείς θέλουμε να ακούσουμε τους σχεδιασμούς της ΟΕΛΜΕΚ όσον αφορά στα ΚΙΕ, να μας εξηγήσουν τι θέλουν για το συγκεκριμένο θέμα και να μας εξηγήσουν, επίσης, πώς θα διασφαλιστούν εκείνοι οι εκπαιδευτικοί. Μιλούμε για προγράμματα που είναι απογευματινά, που δεν έχουν καμία σχέση με την πρωινή ύλη, επειδή διδάσκονται διαφορετικά πράγματα. Πώς θα γίνει η ένταξη στα πρωινά; Θέλουμε να μας πουν αν έχουν κάνει ασκήσεις επί χάρτου και πόσοι από τους εκπαιδευτικούς θα μείνουν άνεργοι», ανέφερε η κ. Κυπριανού.

Σημειώνεται πως πέραν από τις θέσεις της ΟΕΛΜΕΚ, οι συντεχνίες που εκπροσωπούν τους καθηγητές των ΚΙΕ θέλουν να ακούσουν και τις θέσεις του Υπουργείου Παιδείας, καθώς πρέπει να βρεθεί η φόρμουλα για την στελέχωση και για την μεθεπόμενη χρονιά, αφού η απόφαση για τα μητρώα είναι προσωρινή.

«Εμάς θέση μας είναι πως δεν θα δεχτούμε να θυματοποιηθεί κόσμος. Δέκα χρόνια ήταν θύματα. Πλέον δεν θα το δεχτούμε αυτό. Να μας εξηγήσουν πώς θα απορροφήσουν τους εκπαιδευτικούς των ΚΙΕ, που είναι ειδικότητες και μετά να το συζητήσουμε. Δεν είναι ένας εκπαιδευτικός για όλες τις ειδικότητες, όπως είναι οι δάσκαλοι. Είναι πολύς κόσμος», επεσήμανε η Κυπρούλλα Κυπριανού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συμφώνησαν στα περισσότερα Πρόεδρος και ΟΕΛΜΕΚ-Στη βάση παιδαγωγικών κριτηρίων οι αποφάσεις

Δειτε Επισης

Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι
Υπογράφονται οι συμφωνίες Κύπρου και Ελλάδας για τις μεταμοσχεύσεις
ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ: Παράνομη η πρόταση Δημάρχου Λ/σου για Park & Ride, υποστηρίζει
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές