Ανάπτυξη στην περιοχή παράνομου αεροδρομίου επιδιώκει το ψευδοκράτος

Προσπαθούν να ανοίξουν τον δρόμο για όσο τον δυνατόν περισσότερες αναπτύξεις στην περιοχή της κατεχόμενης Τύμπου στο παράνομο αεροδρόμιο από την εταιρεία εκμετάλλευσής του, καθώς από τη μια θα αποκομίσουν οικονομικό κέρδος και από την άλλη θα μείνουν οι επενδύσεις μετά το τέλος της συμφωνίας διαχείρισης και λειτουργίας, σύμφωνα με τον Ερχάν Αρικλί, «υπουργού μεταφορών και έργων».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», είπε ακόμα μεταξύ άλλων, ότι «μέχρι τώρα δεν έγινε η παραμικρή κουβέντα για καζίνο στο υπό συζήτηση ξενοδοχείο. Έρχονται σε εμάς συνεχώς προτάσεις από την εταιρεία εκμετάλλευσης, όπως εκθεσιακός χώρος, πανεπιστήμιο, χώρος για γενικές αεροπορικές υπηρεσίες, μεγάλο συνεδριακό κέντρο».

Ανάφερε ότι η αίτηση για ξενοδοχείο έχει γίνει πριν από μήνες, ο κ. Αρικλί ανάφερε ότι θα δώσουν θετική απάντηση για την κατασκευή του, καθώς θα είναι χρήσιμο να υπάρχει ένα ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο, όπως και σε πολλά αεροδρόμια ανά το παγκόσμιο.

Σύμφωνα με τον «βουλευτή» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), Σαμί Οζουσλού η αίτηση που κατατέθηκε προνοεί την κατασκευή εντός πενταόροφου ξενοδοχείου, με 269 δωμάτια και δυναμικότητα 538 κλινών.

Ωστόσο, στο ίδιο τεμάχιο σχεδιάζεται η κατασκευή ξεχωριστού κτηρίου με δύο αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και φουαγιέ.

Η εφημερίδα δημοσιεύει, επίσης, δηλώσεις του «προέδρου» της «ένωσης ξενοδόχων», Ντιμάγ Τσαγινέρ, ο οποίος είπε ότι δεν είναι δυνατή η κατασκευή ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων με 350 δωμάτια σε 50 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, καθώς θα κοστίσει γύρω στα 120 εκατομμύρια δολάρια.

Διαγωνισμός για φωτοβολταϊκό πάρκο στα κατεχόμενα με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση

Ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμάντζι, ανακοίνωσε μέσω των κοινωνικών μέσων ότι ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στη Μια Μηλιά. 

Το εν λόγω έργο θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εταιρείες θα μπορούν να υποβάλουν τις προσφορές τους μέχρι τις 4 Ιουλίου.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της «Κίπρις Ποστασί», ο κ. Χαρμάντζι τόνισε ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία πρωτόγνωρη για την «τοπική αυτοδιοίκηση» και ανέφερε ότι «πολλές από τις πόλεις μας αντιμετωπίζουν προβλήματα υποδομών. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι χωρίς βιώσιμες υποδομές, είναι αδύνατο να ζήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Κατεδάφισαν ιστορικό κτήριο στο κέντρο της Λευκωσίας
Υπό εξέταση από τους αρμόδιους παραβιάσεις για τα νεκρά ζώα στο Μένοικο-«Προσπάθεια να καλύψουν την πράξη»
Ξεκαθαρίζει το ΥΠΑΝ για τα ξενόγλωσσα προγράμματα-«Δεν επηρεάζεται η υφιστάμενη διαδικασία εισαγωγής»
Ανανέωσε την ταξιδιωτική του οδηγία για Κύπρο το Βρετανικό ΥΠΕΞ-«Δεν επηρεάζονται οι πτήσεις»
Βλέπουν καθηγητές, μαθητές και φοιτητές και καθορίζουν τα επόμενα βήματα για τα ξενόγλωσσα προγράμματα οι γονείς
Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι για υδατικό-«Επιβάλλεται τερματισμός της σπατάλης του νερού»
Περιμένουν την έγκριση του νομοσχεδίου για τα αγγλόγλωσσα προγράμματα Πανεπιστήμιο Κύπρου και ΤΕΠΑΚ
Στους 20 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα-Αλλάζει το σκηνικό από την Τρίτη
Τα παίρνουν λίγοι, φακελώνονται όλοι-Ο χρηματισμός γιατρών, η άδικη ισοπέδωση και ο φόβος ασθενών για καταγγελίες
Η πονεμένη συζήτηση για τα ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών και η ανάγκη για θέσπιση νομοθεσίας