Ο Ογουζχάν Χασίπογλου καλεί την Ολγκίν να είναι «αντικειμενική»

Τη στήριξή του στη θέση του Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, σε σχέση με το Κυπριακό εξέφρασε ο ΓΓ του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) Ογουζχάν Χασίπογλου. Ο ισχυρισμός ότι ο Τατάρ αποφεύγει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν είναι ορθός, είπε, προσθέτοντας ότι ο Τ/κ ηγέτης θα συναντηθεί με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τη Δευτέρα.

Η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, «δεν μπορεί να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού μόνο με όσα της προτείνει η ελληνοκυπριακή πλευρά και μέσω επαφών με την ΕΕ» συνέχισε, σύμφωνα με γραπτή του δήλωση.

«Δεν μπορούν να υπάρξουν πλέον διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό μόνο για να συνεχιστεί το στάτους κβο υπέρ των Ε/κ και η ε/κ πλευρά να μας παρακωλύει» είπε, ενώ αναφερόμενος στην κ. Ολγκίν πρόσθεσε πως «το καθήκον σου είναι για 6 μήνες και αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να διαπιστώσεις αν υπάρχει η βάση ή όχι για διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών».

Την κάλεσε ακολούθως να είναι «αντικειμενική», να μπει στη θέση των Τουρκοκυπρίων και να το διακηρύξει αν δεν υπάρχει κοινό έδαφος για συνομιλίες, λέγοντας ότι αυτή θα είναι η πιο σημαντική συνεισφορά της στην αποκατάσταση των ισορροπιών στην περιοχή και στην εξάλειψη της αδικίας.

Εξάλλου ο κ. Χασίπογλου ανέφερε ότι ως ΚΕΕ «βρίσκουμε ξεκάθαρα σωστή τη θέση του» Ερσίν Τατάρ, την οποία, όπως είπε «υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας και η μητέρα Τουρκία». Πρόσθεσε ότι «εάν πρόκειται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, είναι απαραίτητο να καθοριστεί σωστά το έδαφος και να διασφαλιστεί ότι θα ξεκινήσει μια νέα διαδικασία στην οποία θα εξαλειφθούν οι αδικίες που έγιναν εις βάρος μας».

Είπε, ακόμα, ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι μειονότητα και κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά και τον ΟΗΕ να αποδεχθούν την «κυριαρχία» των Τουρκοκυπρίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με αύξηση καμερών και ενίσχυση περιπολιών αντικαθιστούν το φράκτη-Δικαιωμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι
Η ανήθικη ηθική ενός πόλεμου και οι νόμοι που διέπουν τις συρράξεις μεταξύ Κρατών
Ικανοποίηση Ε. Χαραλαμπίδου για αλλαγή στάσης ΚΣ ΟΑΣΕ ως προς τη Μ. Ανατολή
Τη σημαντικότητα δημόσιων επενδύσεων για Κύπρο υπογράμμισε η Χ. Ερωτοκρίτου
Στη σημασία της Πολιτικής Συνοχής αναφέρθηκε ο Α. Καυκαλιάς στη Βουδαπέστη
Συνέχιση συνεργασίας για μεταναστευτικό συμφώνησαν Υφ. Μετανάστευσης-Πρόεδρος ΕΔΕΚ
Σ. Στεφάνου: Λύση ΔΔΟ ή διχοτόμηση το διακύβευμα για το ΑΚΕΛ
Με προσδοκία για επανέναρξη των συνομιλιών μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ-Όσα θέτει στο τραπέζι
Κ. Ιωάννου: Δεν τρέφουμε υπέρμετρες αξιώσεις για την άτυπη συνάντηση στη Ν. Υόρκη
Προκαλεί λίγο πριν την τριμερή ο Τατάρ-«Η ομοσπονδία τελείωσε, στόχος η λύση δύο κρατών»