Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε μετανάστη το πτώμα-«Υπάρχει υπόνοια ότι πρόκειται για γυναίκα»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, αναφορικά με τον εντοπισμό πτώματος στη Σωτήρα, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 14:00, λήφθηκε πληροφορία στις Αρχές, για ανεύρεση ανθρώπινου πτώματος σε περιοχή της Σωτήρας.

Συγκεκριμένα, πολίτης ο οποίος μετέβη για ψάρεμα σε βραχώδη περιοχή στην περιοχή Αγίας Θέκλας, εντόπισε ανθρώπινο πτώμα.

Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία, μέλη της οποίας απέκλεισαν τη σκηνή για εξετάσεις.

Από τις πρώτες εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι το πτώμα βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης, ενώ δεν ήταν ολόκληρο, ήταν από τη μέση και κάτω.

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και στις 11:30 αναμένεται να διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή.

Σε δηλώσεις του στον Άλφα ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου ανέφερε πως, «λόγω της κατάστασης που έχει εντοπιστεί και της αποσύνθεσης, δεν έχει διευκρινιστεί μετά βεβαιότητας. Υπάρχει μια υπόνοια ότι ενδεχομένως να πρόκειται για γυναίκα αλλά αυτό δεν είναι διαπιστωμένο».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι, «θα διενεργηθεί η νεκροτομή στην παρουσία ιατροδικαστών και ανθρωπολόγου, όπου θα διαπιστωθεί και το φύλλο, ενδεχομένως και η ηλικία, καθώς επίσης και ο χρόνος που βρισκόταν στο νερό, σε μια προσπάθεια να ταυτοποιήσουμε από τη μια τη σορό και από την άλλη να δούμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο θάνατος».

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ ο κ. Ανδρέου είπε ότι «δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσον το πτώμα ξεβράστηκε από τη θάλασσα, ωστόσο οι πιο σοβαρές ενδείξεις καταδεικνύουν ότι αυτό έγινε. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, μέλη της οποίας άρχισαν περιπολίες και εξετάσεις στη θαλάσσια περιοχή, προς εντοπισμό ενδεχομένως και άλλων ευρημάτων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ανακριτές στην ταυτοποίηση της σορού και στα αίτια του θανάτου».

Σε ερώτηση κατά πόσον το πτώμα ενδεχομένως να ανήκει σε παράτυπο μετανάστη, ο κ. Ανδρέου απάντησε ότι «τίποτε δεν αποκλείεται, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Από τις ενδείξεις που υπάρχουν πιθανότατα το πτώμα πρέπει να ξεβράστηκε από τη θάλασσα, ωστόσο και αυτό θα διαπιστωθεί από τις εξετάσεις που θα γίνουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πτώμα σε αποσύνθεση εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στη Σωτήρα

Δειτε Επισης

Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε
BINTEO: Η πρόσκρουση της θαλαμηγού στις Σπέτσες στην προβλήτα από τους δυνατούς ανέμους
BINTEO: Η στιγμή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Chang’e-6 στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού
Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA, εντείνονται οι πιέσεις για εκεχειρία στη Γάζα
Νέος σάλος με την πιθανή αντιπρόεδρο του Τραμπ-Δηλώνει πως έχει συναντήσει τον… Κιμ Γιονγκ Ουν
Μάχη για τη συνέχιση των ταυρομαχιών στην Ισπανία-Η κυβέρνηση τάσσεται κατά και η αντιπολίτευση αντιδρά
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat