«Ο δρόμος ενίσχυσης των δικαιωμάτων των ασθενών παραμένει μακρύς»

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), με ανακοίνωσή της, με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας των Δικαιωμάτων των Ασθενών, αναφέρει ότι στέκει στο πλευρό όλων των ασθενών και εκφράζει τη δέσμευσή της για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι ο δρόμος της ενίσχυσης των δικαιωμάτων των ασθενών παραμένει μακρύς και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται άοκνα για την εφαρμογή όλων όσων αναφέρονται στη Χάρτα Δικαιωμάτων των ασθενών και στην εθνική νομoθεσία.

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε, αναφέρει η ΟΣΑΚ, ότι από την καθημερινή επαφή με τους ίδιους τους πολίτες, μέσω και του Παρατηρητηρίου Δικαιωμάτων των Ασθενών, διαπιστώνουμε ότι τα δικαιώματα αυτά, σε πολλές περιπτώσεις στον τόπο μας, καταπατούνται.

Τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ημέρα των Δικαιωμάτων των Ασθενών είναι μια ημέρα υπενθύμισης προς την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς για την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών και την ανάγκη για σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων με στόχο την ενίσχυση, βελτίωση και πλήρη εφαρμογή των δικαιωμάτων των ασθενών σε κάθε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Οι ασθενείς έχουν δικαιώματα που πρέπει να προστατεύονται και να γίνονται σεβαστά. Σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το δικαίωμα στην ενημέρωση για την υγεία τους, το δικαίωμα στη συμμετοχή στις αποφάσεις που τους αφορούν και το δικαίωμα στην ποιοτική φροντίδα υγείας», προστίθεται.

Οι πολίτες της Κύπρου, αναφέρεται, απολαμβάνουν τα πολλαπλά οφέλη τα οποία έχει επιφέρει στις ζωές όλων το Γενικό Σύστημα Υγείας.

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου σημειώνει πως τάσσεται στο πλευρό όλων των πολιτών και ασθενών και διαβεβαιώνει όλους ότι καταβάλλει καθημερινά προσπάθειες και δίνει αγώνα, μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας ώστε κανένας να μην στερηθεί των όσων χρειάζεται για την υγεία του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Μεγάλη η συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού-Ρεκόρ συμμετοχών στο τουρνουά Αγίας Νάπας
Με μηνύματα για επανένωση και διεκδικήσεις εργαζομένων η Κύπρος τίμησε την Πρωτομαγιά (pics)
Φλαούνες, πασκιές, κόκκινα αυγά-Τα έθιμα του Πάσχα που αναβιώνουν ξανά
Με εκδηλώσεις και πορείες τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά η Κύπρος
Δεν υποχωρεί η σκόνη, βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού
«Παιδάκι πήρε δώρο ένα παιχνίδι και έτρεχε στον κήπο… Ήταν χαρά και λύπη μαζί»
Γυρίζουν την πλάτη στα ορεινά, πάνε παραλία όσοι θα εκμεταλλευτούν τις εορτές του Πάσχα